Kansanedustaja Arto Satosella todettu koronavirus – ”Olo tällä hetkellä ok” - Politiikka | HS.fi

Kansanedustaja Arto Satosella todettu koronavirus – ”Olo tällä hetkellä ok”

Eduskunnan työterveysasema on käynnistänyt altistuksia koskevan jäljityksen selvittääkseen mahdollisia altistuksia.

Kokoomuksen Arto Satonen eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 10. syyskuuta 2020. Satosella todettiin koronavirustartunta tiistaina.­

8.12.2020 15:30 | Päivitetty 8.12.2020 15:51

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satosella on todettu koronavirustartunta. Eduskunta tiedotti tartunnasta tiistaina. Myös tartunta varmistui tiistaina.

”Ei ole enempää kommentoitavaa. Olo tällä hetkellä ok, vain väsyttää. Ei ole tietoa mistä korona on saatu”, Satonen viestitti HS:lle iltapäivästä.

Kyseessä on eduskunnan toinen koronavirustapaus.

Eduskunnan työterveysasema on käynnistänyt altistuksia koskevan jäljityksen selvittääkseen mahdollisia altistuksia. Altistuksia selvitetään torstain 3. joulukuuta ja perjantain 4. joulukuuta väliseltä ajalta. Kansanedustajille ja eduskunnan henkilöstölle on toimitettu tieto tartunnasta.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo, että mahdollisia altistuneita kansanedustajia on muutamia ja alle kymmenen. Rauhio arvelee, ettei kyse ole isosta altistuksesta.

”Asianosainen henkilö on noudattanut turvavälejä ja maskisuosituksia. Varsinaiseen edustajan työhön liittyvissä tehtävissä tartuntaa ei siis ole tullut”, Rauhio sanoo.

”Mutta esimerkiksi eduskunnan kahvilassa ei ole maski päällä koko aikaa.”

Satonen on 54-vuotias kansanedustaja Sastamalasta. Hän on toiminut kansanedustajana yhtäjaksoisesti keväästä 2003 saakka.

Hän toimii nykyisessä eduskunnassa varsinaisena jäsenenä suuressa valiokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä Yleisradion hallintoneuvostossa.

Koulutukseltaan hän on opettaja.

Eduskunnan tiettävästi ensimmäinen koronavirustartunta paljastui lokakuussa. Tuolloin tartunta todettiin perussuomalaisten Tom Packalénilla. Useita kansanedustajia ja ministereitä on hetkittäin ollut poissa työstään tai etätöissä altistumisen tai koronaviruksen kaltaisten oireiden vuoksi.

Packalénin oireet jäivät lieviksi.

”Nyt on vähän nuhanpoikasta ehkä. Jos ei olisi tätä korona-aikaa, niin ei ole sellainen olo, ettenkö menisi töihin”, hän kertoi HS:lle lokakuussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat