Vihreiden toiminta Haavisto-käsittelyssä nosti huolen perustuslakivaliokunnan politisoitumisesta – konkaripoliitikko varoittaa, että valiokunnan asemaa ”ei saa vaarantaa eikä sen kanssa voi leikkiä” - Politiikka | HS.fi

Vihreiden toiminta Haavisto-käsittelyssä nosti huolen perustuslaki­valiokunnan politisoitumisesta – konkari­poliitikko varoittaa, että valiokunnan asemaa ”ei saa vaarantaa eikä sen kanssa voi leikkiä”

Tapani Tölli (kesk): Valiokunnassa ei saa ottaa ohjeita puolueelta, eduskuntaryhmältä eikä ministereiltä. Tuija Braxin (vihr) mukaan politikointia voi arvioida vasta jälkikäteen vertaamalla lopputulosta asiantuntijalausuntoihin.

Tuija Brax ja Tapani Tölli

9.12.2020 16:47

Perustuslakivaliokunnassa pitkään istunut ja myös sen varapuheenjohtajana toiminut entinen kansanedustaja Tapani Tölli (kesk) varoittaa politisoimasta perustuslakivaliokuntaa.

”Suuri periaate on, että kun perustuslakivaliokunnan jäsen astuu valiokunnan huoneeseen, hänen on syytä unohtaa kokonaan, onko hän hallituksessa vai oppositiossa. Se takaa, että perustuslakivaliokunta toimii oikein.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat