Presidentti Niinistö HS:lle: Toivon ja kannustan, että perustuslaki­valiokuntaan palautetaan ”asiallinen ja kunnioittava” henki

Tasavallan presidentillä Sauli Niinistöllä on ajatus siitä, miten perustuslakivaliokunnan toimintaa voisi kehittää tulevaisuudessa. ”Olisin vakavasti pohtimassa sellaista mahdollisuutta, että valiokunta voisi niin päättäessään hankkia käsittelyn aikana lausunnon korkeimmilta oikeuksilta.”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että perustuslakivaliokunta on demokraattista järjestelmää edustavan eduskunnan kulmakivi.

9.12.2020 19:23

Viime päivinä perustuslakivaliokunnan politisoitumisesta on käyty poikkeuksellisen vilkasta keskustelua ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr) koskevan käsittelyn myötä.

Valiokunta antoi Haaviston toimintaa koskevan mietintönsä keskiviikkona. Mietintö käsitteli sitä, onko Haavisto toiminut lainvastaisesti päättäessään ulkoministeriön konsulipäällikön Pasi Tuomisen siirrosta Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten kotiuttamista koskevassa kiistassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat