Vihreiden ryhmänjohtaja pyytää anteeksi viestiä, jossa arvosteltiin Haavisto-asiaa hoitanutta perustuslakivaliokunnan virkamiestä - Politiikka | HS.fi

Vihreiden ryhmän­johtaja pyytää anteeksi viestiä, jossa arvosteltiin Haavisto-asiaa hoitanutta perustus­laki­valio­kunnan virka­miestä

Jenni Pitkon mukaan kyse oli huonoista sanavalinnoista.

Jenni Pitko eduskunnan täysistunnossa 11. syyskuuta.

12.12.2020 15:55 | Päivitetty 12.12.2020 16:42

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko pyytää twiitissään anteeksi viestiä, jossa hänen tulkittiin arvostelleen perustuslakivaliokunnan valiokuntaneuvoksen toimintaa. HS kertoi Pitkon viesteistä lauantaina.

Pitko kirjoittaa, että hänen huonon sananvalintansa takia syntyi käsitys epäluottamuksesta valiokuntaneuvoksen työhön.

Pitkon mukaan hänellä ja muulla vihreällä ryhmällä on vahva luotto valiokuntaneuvosten työhön.

Lue myös: Eduskunnassa repesi riita: Vihreät arvostelivat Haavisto-asiaa hoitanutta perustus­laki­valio­kunnan virka­miestä, keskustalaiset suuttuivat

Kritiikkiä valiokuntaneuvosta kohtaan voi pitää hyvin poikkeuksellisena. HS kertoi arvostelusta ensimmäisen kerran keskiviikkona. Vihreät kritisoivat valiokuntaneuvoksen toimintaa verhoillusti myös perjantaina eduskunnan täysistunnossa.

HS:n tietojen mukaan Pitko lähetti tällä viikolla muiden hallituspuolueiden ryhmäjohtajille Whatsapp-viestin, jossa esitetään keskustelua perustuslakivaliokunnan valiokuntaneuvoksen ”roolista”. Samassa viestissä esitetään keskustelua valiokunnan toiminnasta ja toivotaan, että myös eduskunnan apulaispääsihteeri on läsnä. Apulaispääsihteeri on valiokuntaneuvoksen esimies.

Viestit liittyvät ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toiminnan käsittelyyn perustuslakivaliokunnassa. Pitko sanoi aiemmin HS:lle, että hän on halunnut herättää keskustelua perustuslakivaliokunnasta tapahtuneista tietovuodoista.

Pitko sanoi viesteistä käyvän ilmi, että keskustelussa oli kyse vuodoista. Pitko kuitenkin kieltäytyi näyttämästä kyseistä viestiä tai viestejä, koska sanoi, että ne on tarkoitettu yksityisiksi. Kolme viestit nähnyttä lähdettä sanoi HS:lle, että viesteissä ei ole kyse vuodoista.

HS:n tietojen mukaan mukaan vihreissä on koettu, että perustuslakivaliokunnan valiokuntaneuvoksen omat näkemykset Haavisto-asiassa näkyvät liikaa mietinnöissä.

HS:n tietojen mukaan muun muassa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja kansanedustaja Markus Lohi suuttuivat Pitkon viestistä, jonka on tulkittu kritisoivan valiokuntaneuvosta.

Valiokuntaneuvosten rooli herätti keskustelua myös perjantaina eduskunnan täysistunnossa. Keskustan kansanedustaja Mikko Kinnunen paheksui sitä, että ”valiokuntaneuvosten ammattitaitoa on arvosteltu”.

Lue myös Marko Junkkarin kommentti: Vihreät yrittivät poikkeuksellisilla keinoilla juntata hallituskumppaneita puolustamaan Pekka Haavistoa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat