Kukaan perustuslaki­valiokunnan ulkopuolinen ei osallistunut Haavisto-vastalauseen laatimiseen, sanoo vihreiden Bella Forsgrén: Puolueen työntekijät kävivät vain muotoseikat läpi

Kansanedustaja Bella Forsgrénin mukaan ryhmäkanslian työntekijät kävivät vastalauseen muotoseikat läpi ennen sen jättämistä, mutta vastalauseen valmisteluun ei ennen asian käsittelyn päättymistä osallistunut Pennanen tai kukaan muu valiokunnan ulkopuolinen. Keskustelu vastalauseen kirjoittajista nousi julkisuuteen viikonloppuna.

Perustuslakivaliokunnan jäsen, kansanedustaja Bella Forsgrén (vihr) esitteli vihreiden edustajien vastalauseen perustuslakivaliokunnan Haavisto-mietintöön viime viikon keskiviikkona.

17.12.2020 14:47

Vihreiden kansanedustajien vastalauseen laatimiseen Pekka Haaviston (vihr) ministerivastuuasiassa ei osallistunut perustuslakivaliokunnan ulkopuolisia henkilöitä, sanoo valiokuntavastaava Bella Forsgrén (vihr).

HS hankki Forsgrénin ja Mari Holopaisen (vihr) allekirjoittaman vastalauseen sisältäneen tiedoston, jonka vihreät lähettivät perustuslakivaliokuntaan. Tiedoston kuvailutietojen mukaan tiedostoa on ennen sen lähettämistä muokannut Aino Pennanen. Hän on juristi ja vihreiden ryhmäkanslian lainsäädäntösihteeri, joka ei ole perustuslakivaliokunnan jäsen. Muita nimiä tiedoston kuvailutiedoissa ei ole.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat