Veikkauksen nopeiden nettipelien tappiorajat säilyvät nykyisellään maaliskuuhun – päiväkohtainen alennettu raja edelleen 500 euroa - Politiikka | HS.fi

Veikkauksen nopeiden nettipelien tappiorajat säilyvät nykyisellään maaliskuuhun – päiväkohtainen alennettu raja edelleen 500 euroa

Päätöksellä ministeriö sanoo pyrkivänsä suojelemaan haavoittuvassa asemassa olevia ja ehkäisemään kriisitilanteessa mahdollisesti aktivoituvaa ongelmapelaamista tai pelihaittoja.

Netin kautta pelattavien rahapelien enimmäistappiomääriä on laskettu tänä vuonna koronaviruspandemian vuoksi.­

18.12.2020 14:47

Veikkauksen nopearytmisten nettipelien tappiorajat säilyvät nykyisellään maaliskuun loppuun saakka, tiedottaa sisäministeriö.

Aiemmin syksyllä ministeriö palautti kuukausikohtaisen enimmäistappiorajan entiselleen 2000 euroon. Vuorokausikohtainen raja kuitenkin säilyy alennetulla tasollaan 500 eurossa.

Päätöksellä ministeriö sanoo pyrkivänsä suojelemaan haavoittuvassa asemassa olevia ja ehkäisemään kriisitilanteessa mahdollisesti aktivoituvaa ongelmapelaamista tai pelihaittoja.

Rajat koskevat Veikkauksen verkossa pelattavia nopeita rahapelejä. Sellaisia ovat esimerkiksi kasino- ja raha-automaattipelit. Esimerkiksi fyysisiä raha-automaatteja tai hidasta verkkopelaamista rajat eivät koske.

Keväällä sisäministeriö laski sekä kuukauden että vuorokauden enimmäistappiorajan 500 euroon. Perusteluna oli koronaviruspandemia. Lokakuussa ministeriö sääti rajat asetuksella nykyiselleen.

”Koronavirustilanne on pysynyt vaikeana syksyn aikana ja se voi edelleen vaikuttaa esimerkiksi kuluttajien taloudellista asemaa heikentävästi”, sisäministeriö toteaa tiedotteessaan.

”Koronavirustilanteeseen voi liittyä myös liialliseen rahapelaamisen liittyviä riskejä.”

Sisäministeriön mukaan rajojen laskemisella voidaan ”ehkäistä varhaisvaiheen pelihaittoja, mutta myös vakavamman peliongelman aktivoitumista”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat