Uutissuomalainen: Jussi Halla-aho pitää ala-arvoisina Antti Rinteen ääriliike­puheita perus­suomalaisista - Politiikka | HS.fi

Uutissuomalainen: Jussi Halla-aho pitää ala-arvoisina Antti Rinteen ääriliike­puheita perus­suomalaisista

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne kertoi aiemmin lauantaina julkaistussa Uutissuomalaisen haastattelussa olevansa huolissaan suomalaisen äärioikeiston liikehdinnästä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää Antti Rinteen vihjauksia perussuomalaisista ala-arvoisina.­

9.1. 17:12 | Päivitetty 9.1. 17:25

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä on huolestuttavaa, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd) vihjailee perussuomalaisten edustavan ääriliikettä. Halla-aho kommentoi asiaa Uutissuomalaiselle.

Rinne kertoi aiemmin lauantaina julkaistussa Uutissuomalaisen haastattelussa olevansa huolissaan suomalaisen äärioikeiston liikehdinnästä.

Entisen pääministerin mielestä siinä on ”liian usein” kyse perussuomalaisten toiminnassa mukana olevista tai puolueen liepeillä toimivista henkilöistä.

”Tästä asiasta on pakko alkaa puhua oikeilla nimellä ja suoraan”, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan Suomessa on merkittävä joukko ihmisiä, jotka organisoidusti ja masinoidusti levittävät epäluuloa yhteiskunnallisia instituutioita ja poliitikkoja kohtaan sekä lietsovat vihaa.

”En pidä millään tavalla poissuljettuna sitä, että ääriliikkeet hulluuksissaan pyrkisivät lamauttamaan suomalaisen yhteiskunnan toimintakykyä. Tähän pitää oikeasti herätä niin politiikassa kuin mediassa”, Rinne sanoo haastattelussa.

Halla-aho kuvaa Rinteen vihjailuja ala-arvoisiksi.

”Kun puhutaan vastakkainasettelun välttämisestä ja luottamuksesta kansanvaltaisiin instituutioihin, niin pidän aika huolestuttavana sitä, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja kyseenalaistaa laillisia tavoitteita laillisesti edistävän oppositiopuolueen legitimiteetin ja vihjailee, että kyseinen puolue ja sen puoli miljoonaa äänestäjää edustaisivat jonkinlaista ääriliikettä”, Halla-aho sanoi Uutissuomalaiselle lauantaina päivällä.

Halla-aho sanoo tietävänsä, että Rinteellä ”joskus suu juoksee ajatuksen edellä”.

”Tässä mielessä jätän ehkä nämä hänen ala-arvoiset vihjailunsa omaan arvoonsa, joka on erittäin vähäinen, enkä kommentoi niitä sen enempää.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat