Ministeri Kiuru: STM ja THL valmistelevat uusia koronatoimia, hallitus neuvottelee keskiviikkona - Politiikka | HS.fi

Ministeri Kiuru: STM ja THL valmistelevat uusia koronatoimia, hallitus neuvottelee keskiviikkona

Kiuru ei halua kommentoida valmisteilla olevien esitysten sisältöä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tiedotustilaisuudessa joulukuussa.­

11.1. 20:09

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) valmistelevat uusia toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) HS:lle. Hallituksen on Kiurun mukaan määrä käsitellä tautitilannetta ja mahdollisia uusia toimia neuvottelussaan keskiviikkona.

Uudet toimet voivat liittyä sekä rajoilla että maan sisällä tehtäviin toimiin. Kiuru ei halua kommentoida valmisteilla olevien esitysten sisältöä.

Kiurun johtama sote-ministeriryhmä käsitteli jo maanantaina kokouksessaan tautitilannetta ja mahdollisten uusien rajoitusten tarvetta.

Hallituksessa huolta aiheuttaa muun muassa muuntuneen viruksen leviäminen. THL kertoi maanantaina, että muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on todettu Suomessa toistaiseksi yhteensä 49. Tapauksista 47:ssä on kyse Britanniassa havaitusta muuntuneesta virustyypistä.

”Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Tämä on havaittu tartuntaketjujen selvityksessä myös Suomessa. Ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että muuntunut virus aiheuttaisi aiempaa vakavampaa tautia”, THL kertoi tiedotteessaan.

Koronavirusrokotteen arvioidaan THL:n mukaan suojaavan myös muuntuneen viruskannan aiheuttamalta taudilta.

Myös presidentti Sauli Niinistö kommentoi koronavirustilannetta ja mahdollisten lisärajoitusten tarvetta blogikirjoituksessaan maanantaina. Niinistö kuvasi Euroopasta tulevia uutisia tartuntamääristä hälyttäviksi.

”Kuulostaa siltä, että lyhyt itsekurin kuuri on parempi kuin jättää taudille mahdollisuutta tulla tänne lisää kurittamaan taloutta tai terveyttä”, Niinistö kirjoitti.

Hän totesi rokotusten edistyneen odotettua hitaammin ja arvioi, että ”kilpajuoksussa ei rokotteiden varaan vielä voi tuudittautua”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat