Kansanedustaja Juha Sipilään käytiin käsiksi eduskunnan lähistöllä – ”Teko on loukkaus koko eduskuntaa kohtaan”, sanoo pääministeri Marin - Politiikka | HS.fi

Kansanedustaja Juha Sipilään käytiin käsiksi eduskunnan lähistöllä – ”Teko on loukkaus koko eduskuntaa kohtaan”, sanoo pääministeri Marin

Teko tapahtui suojatiellä eduskunnan Pikkuparlamentin vieressä.

Keskustan kansanedustaja Juha Sipilä eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 1. lokakuuta 2020.­

12.1. 14:00 | Päivitetty 12.1. 15:59

Kansanedustaja Juha Sipilään (kesk) käytiin käsiksi torstaina 7.1. Eduskuntatalon lähistöllä. Asiasta kertoi tiistaina ensimmäisenä Iltalehti. Tiedon vahvistivat myöhemmin tiistaina Sipilä itse MTV Uutisille ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko Twitterissä.

”Kansanedustajaa vastaan tuli henkilö, joka suojatiellä ohittamisen jälkeen tönäisi kansanedustajaa selkään ja antoi suullista palautetta”, eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola sanoo tapahtumista.

Tapahtumapaikka oli Savolan mukaan Arkadiankadun ylittävä suojatie eduskunnan lisärakennuksen Pikkuparlamentin ja Lasipalatsin välissä.

Iltalehden mukaan kansanedustajalle tuli välikohtauksessa ainakin mustelmia. Tämän Savola kiistää.

”Ei ole tullut. Se on ihan väärä tieto. Mitään vaurioita ei tullut.”

Sipilä sanoi MTV Uutisille, ettei kyse ollut pelkästä tönäisystä, vaan hänen kimppuunsa ”käytiin nyrkein”. Sipilä ei kommentoinut sitä, aiheutuiko tapauksesta fyysisiä vaurioita. HS ei ole tavoittanut Sipilää.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Muun muassa pääministeri Sanna Marin (sd), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk) tuomitsivat väkivaltaisen teon tiistaina Twitterissä.

”Kansanedustajaan kohdistunut väkivaltainen teko on loukkaus paitsi yksilöä myös koko eduskuntaa kohtaan. Teko on vakava ja tuomittava”, Marin kirjoitti.

”Päättäjien työhön kuuluu kritiikki, mutta henkinen ja fyysinen väkivalta eivät kuulu demokraattiseen oikeusvaltioon”, Ohisalo kirjoitti.

”Edustajien fyysinen koskemattomuus on tärkeä osa uskottavaa demokratiaa. Me suomalaiset emme voi koskaan hyväksyä sitä, että edustajamme joutuvat väkivallan kohteeksi”, Vehviläinen kirjoitti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat