Tutkimus: Näkemyserot eivät ole kärjistyneet ”systemaattisesti” Suomen politiikassa – maahanmuuttoa ja Natoa koskevat näkemykset lähentyneet toisiaan

Tutkimus tarkasteli suomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden kantojen kehitystä vuosina 2011–2019. ”Polarisaatiokehitystä ei ole nähtävissä tai se ei ole niin voimakasta kuin on ajateltu”, sanoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Paolo Fornaro.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkijan Paolo Fornaron kartoitus osoittaa, että vuosien 2011 ja 2019 välisellä tarkastelujaksolla suomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden poliittiset kannat ovat osittain lähentyneet toisiaan.

12.1.2021 14:45 | Päivitetty 12.1.2021 15:05

Polarisaatio, eli poliittisten kantojen loitontuminen toisistaan, ei ole systemaattisesti lisääntynyt Suomen politiikassa, arvioidaan tiistaina julkaistussa tuoreessa tutkimusraportissa.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkijan Paolo Fornaron tekemä kartoitus osoittaa, että vuosien 2011 ja 2019 välisellä tarkastelujaksolla suomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden poliittiset kannat ovat jopa lähentyneet toisiaan tietyissä kysymyksissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat