Pääministeri Marin pyysi Juha Sipilältä anteeksi vanhaa Twitter-viestiään – Ohisalo syytti Halla-ahoa vihreiden ”jatkuvasta panettelusta” - Politiikka | HS.fi

Pääministeri Marin pyysi Juha Sipilältä anteeksi vanhaa Twitter-viestiään – Ohisalo syytti Halla-ahoa vihreiden ”jatkuvasta panettelusta”

Puheenjohtajilta kysyttiin kansalaisten esittämiä kysymyksiä.

Viiden suurimman puolueen puheenjohtajat kohtasivat Ilta-Sanomien tentissä tiistaina.­

12.1. 16:52 | Päivitetty 12.1. 19:49

Viiden suurimman puolueen puheenjohtajat kohtasivat Ilta-Sanomien tentissä tiistaina.

Ilta-Sanomien Hanna Vesala ja Timo Haapala esittivät tentissä kansalaisilta kerättyjä kysymyksiä. Niihin olivat vastaamassa pääministeri Sanna Marin (sd), tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja oppositiojohtajat Jussi Halla-aho (ps) sekä Petteri Orpo (kok).

Tentin alussa kaikki puheenjohtajat tuomitsivat kansanedustaja Juha Sipilään (kesk) viime viikolla eduskunnan lähistöllä kohdistuneen hyökkäyksen.

Pääministeri Marinilta kysyttiin tentissä tämän vanhasta Twitter-viestistä. Vuonna 2017 silloinen oppositiopoliitikko Marin kirjoitti pääministeri Sipilän Terrafame- ja Chempolis-kohujen yhteydessä näyttävän ”päivä päivältä enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä itsensä vaan lähipiirinsä etua”.

Marin sanoi pyytävänsä vanhaa Twitter-viestiään anteeksi Sipilältä.

”Se on ollut kovaa kieltä ja ehkä tarpeettoman kovaa kieltä”, Marin perusteli anteeksipyyntöään.

Halla-aholle puolestaan esitettiin kansalaisen kysymys siitä, koska tämä aikoo ”siivota puolueestaan natsit ja äärioikeistolaiset pois”.

Halla-aho vastasi pitävänsä kysymystä esimerkkinä siitä, miten laillisia tavoitteita laillisesti ajava puolue ”leimataan jonkinlaiseksi äärijärjestöksi”. Halla-ahon mukaan asiattomuuksia ja ylilyöntejä tapahtuu siinä missä muissakin puolueissa.

”Meillä on melko johdonmukaisesti reagoitu niihin”, Halla-aho sanoi.

Vihreiden Ohisalo oli eri mieltä. Hänen mukaansa Halla-aho ei ole tuominnut tai lopettanut sitä, että perussuomalaisten edustajat luovat muista puolueista ja ihmisistä viholliskuvia.

”Olet itse leimannut minun puolueeni ääriliikkeeksi ja tässä päivittelet sitä, kuinka teitä leimataan. Jatkuvasti virheellisin tiedoin panettelet muun muassa minun puoluettani ja minua internetissä. En edes jaksa puuttua jokaiseen väitteeseen ja twiittiin.”

Halla-aho kuvasi vihreitä vaaralliseksi ääriliikkeeksi joulukuussa.

Ohisalo kääntyi tentissä Halla-ahoon päin ja toivoi, että puheenjohtajien välejä setvittäisiin eri tavalla.

”Näissä keskusteluissa on hyvä, kun edes ’moi’ toisillemme sanotaan. Olisi ihan hyvä, että keskusteltaisiin ihan sitten face to face, toinen toisillemme, jos on ongelmia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat