Poliisi: Vastaantulija löi Juha Sipilää nyrkein, tapausta tutkitaan epäiltynä pahoinpitelynä - Politiikka | HS.fi

Poliisi: Vastaantulija löi Juha Sipilää nyrkein, tapausta tutkitaan epäiltynä pahoinpitelynä

Tutkinta on alkuvaiheessa, eikä teon suunnitelmallisuudesta tai motiivista ole toistaiseksi tietoa.

Keskustan Juha Sipilä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 27. helmikuuta 2020.­

13.1. 17:12 | Päivitetty 13.1. 17:42

Helsingin poliisi ilmoittaa tutkivansa epäiltyä pahoinpitelyä, joka tapahtui viime torstaina Eduskuntatalon lähistöllä Arkadiankadulla.

”Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kansanedustaja ylitti suojatietä, kun vastaantulija löi häntä nyrkein. Tutkinta on alkuvaiheessa, eikä teon suunnitelmallisuudesta tai motiivista ole toistaiseksi tietoa”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo tiedotteessa.

Kansanedustaja ja entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi tiistaina, että häneen käytiin käsiksi suojatiellä.

”Kansanedustajaa vastaan tuli henkilö, joka suojatiellä ohittamisen jälkeen tönäisi kansanedustajaa selkään ja antoi suullista palautetta”, eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kuvaili tapahtumia tiistaina.

Tapahtumapaikka oli Savolan mukaan Arkadiankadun ylittävä suojatie eduskunnan lisärakennuksen Pikkuparlamentin ja Lasipalatsin välissä.

Useat poliitikot ja tutkijat tuomitsivat teon sosiaalisessa mediassa välittömästi.

”Kansanedustajaan kohdistunut väkivaltainen teko on loukkaus paitsi yksilöä myös koko eduskuntaa kohtaan. Teko on vakava ja tuomittava”, pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi Twitterissä.

Politiikan tutkija Johanna Vuorelman mukaan parin viime vuoden aikana Suomessa on nähty jo useita väkivallantekoja poliitikkoja kohtaan.

”Viimeisimmän hyökkäyksen kohteena oli entinen pääministeri. Vaarallinen kehitys, johon pitää puuttua määrätietoisesti ja laaja-alaisesti. Poliittinen väkivalta on synkkä uhkakuva”, Vuorelma kirjoitti Twitterissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat