Kokoomusopiskelijat pitää virheellisenä johtopäätöstä, että puolueen pitäisi siirtyä perussuomalaisten suuntaan - Politiikka | HS.fi

Kokoomusopiskelijat pitää virheellisenä johtopäätöstä, että puolueen pitäisi siirtyä perussuomalaisten suuntaan

”Politiikkaa ei voi tehdä niin, että arvot muuttuvat sen mukaan, mikä on juuri nyt kaikkein suosituinta”, sanoo kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

14.1. 13:24

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta ottaa tiukasti kantaa emopuolueessa käytävään linjakeskusteluun. Kokoomus ei ole tuuliviiri, ja johtopäätös siitä, että puolueen pitäisi siirtyä perussuomalaisten suuntaan on virheellinen, järjestö viestittää sivuillaan.

Taustalla on HS:n torstaina julkaisema uutinen puolueen sisäisestä selvityksestä, jossa tutkittiin äänestäjärajapintoja. Selvitys koski käytännössä siitä, mistä puolueista kokoomus voisi saada äänestäjiä ja mihin se voi äänestäjiä menettää. Se paljasti, että kokoomuksen ylivoimaisesti tärkein kamppailu äänestäjistä käydään perussuomalaisten kanssa.

”Politiikkaa ei voi tehdä niin, että arvot muuttuvat sen mukaan, mikä on juuri nyt kaikkein suosituinta. Rajapintaanalyysit eivät määritä sitä, mitä puolueen arvot ovat. Se ei pitkällä aikavälillä ole kestävää”, sanoo kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

Selvityksen perusteella kokoomusjohto on HS:n tietojen mukaan päättänyt kirkastaa puolueen ”perusporvarillista” eli melko arvokonservatiivista talousoikeistolaista viestiä. Tarkoitus on puhutella enemmän tähän ryhmään kuuluvia äänestäjiä esimerkiksi ”sinivihreästi” ajattelevien äänestäjien sijaan.

Kokoomusopiskelijoiden viesti on, ettei puolueen pidä peilata itseään muihin puolueisiin houkutellakseen äänestäjiä lyhyellä aikavälillä.

”Puoleen historian synkimpiin vaiheisiin kuuluu ne hetket, jolloin poliittinen opportunismi on ollut vallalla ja periaatteet on myyty lyhytaikaisen voiton tavoittelussa. Isänmaallisen kansanliikkeen myötäily vuonna 1933 osoittautui katastrofaaliseksi ja iski lujasti myös puolueen kannatukseen”, järjestö viestittää.

Nurmelan mielestä kokoomuksen pitäisi pyrkiä vastaamaan viime aikoina laskeneeseen kannatukseensa tarjoamalla sitkeästi omia uskottavia politiikkavaihtoehtoja, jotka perustuvat sen arvoihin.

Esimerkiksi koulutuksen arvostus, ympäristöstä huolehtiminen ja ihmisoikeudet eivät ole ”sinivihreää unelmahöttöä”, vaan ”luonteva seuraus arvokkaasta porvarillisesta yhteiskuntaperinteestä”, järjestö viestittää.

”Kokoomuksella on ollut ihan selvästi haasteita olla oppositiossa ja se myönnetty monelta suunnalta ja monessa puheenvuorossa. Mutta oikeastihan se kannatusnousu lähtee siitä, että kokoomus ei voi olla oppositiossa vain se, joka haukkuu hallitusta. Meidän on tarjottava omia uskottavia vaihtoehtoja ja osoitettava, että pystyisimme parempaan”, Nurmela sanoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat