Liikenne- ja viestintävirasto aloittaa viiden lentoreitin kilpailutuksen: edestakainen lippu saa maksaa enintään 300 euroa - Politiikka | HS.fi

Liikenne- ja viestintävirasto aloittaa viiden lentoreitin kilpailutuksen: edestakainen lippu saa maksaa enintään 300 euroa

Kilpailutettavat reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion ja Kajaanin lentoasemien välillä.

Liikenne- ja viestintävirasto aloittaa viiden lentoreitin kilpailutuksen. Kilpailutettavat reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion ja Kajaanin lentoasemien välillä.­

14.1. 15:39

Liikenne- ja viestintävirasto ilmoittaa aloittavansa tarjouskilpailun reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Kilpailutuksen tarkoituksena on turvata välttämättömät lentoyhteydet.

Kilpailutettavat reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion ja Kajaanin lentoasemien välillä.

Yhdensuuntainen lippu voi maksaa enintään 200 euroa ja edestakainen lippu 300 euroa. Näiden avulla varmistetaan viraston mukaan hinnoittelun kohtuullisuus ja lentoyhteyksien kilpailukyky.

Kilpailutuksen perusteella on tarkoitus hankkia lentoliikennettä, joka alkaa aikaisintaan 19 huhtikuuta ja päättyy vuoden lopussa. Kilpailutettavat reitit on määritellyt maakuntien lentoliikennettä selvittänyt työryhmä.

Klpailutus perustuu eduskunnan marraskuussa hyväksymään 11,5 miljoonan euron määrärahaan, joka voidaan käyttää lentoliikenteen julkisen palveluvelvoitteen kustannusten kattamiseen.

Lentoyhteyksien vähimmäismäärä on kaksi päivittäistä edestakaista vuoroa arkipäivisin. Koneiden paikkamäärä on Joensuun ja ”kolmioreittinä” liikennöitävässä Kemi-Kokkola reitillä vähintään 50 henkeä ja muilla reiteillä vähintään 29 henkeä.

Tämän lisäksi Traficom kilpailuttaa erillisenä lentoliikennettä Savonlinnan kentälle. Savonlinnaan julkisen palvelun velvoite on nelivuotinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat