MTV:n uutiset: Juha Sipilään kohdistunut hyökkäys tallentui videolle - Politiikka | HS.fi

MTV:n uutiset: Juha Sipilään kohdistunut hyökkäys tallentui videolle

Poliisi tutkii tapahtumaa epäiltynä pahoinpitelynä. MTV:n mukaan poliisi ei ole vielä saanut kuultua Sipilän päälle käynyttä henkilöä.

Poliisi tutkii entiseen pääministeriin Juha Sipilään (kesk) kohdistunutta tönäisyä epäiltynä pahoinpitelynä.­

15.1. 15:22 | Päivitetty 15.1. 15:59

Viime torstain välikohtaus, jossa ex-pääministeri Juha Sipilä (kesk) joutui hyökkäyksen kohteeksi Helsingissä, on tallentunut videolle. MTV uutisten haltuunsa saamilla kahdella videolla näkyy, miten epäilty sananvaihdon jälkeen lähtee seuraamaan Sipilää ja sysäisee tätä takaapäin.

Sipilä horjahtaa ja pysähtyy, minkä jälkeen epäilty lähtee vielä uudelleen seuraamaan häntä. Etäältä kuvatuista videoista ei erotu yksityiskohtia. Tapahtumapaikka oli Arkadiankadun ylittävä suojatie eduskunnan lisärakennuksen Pikkuparlamentin ja Lasipalatsin välissä.

Sipilä on kertonut MTV Uutisille, että häntä lyötiin nyrkein.

Poliisi tutkii tapahtumaa epäiltynä pahoinpitelynä.

MTV:n mukaan poliisi ei ole vielä saanut kuultua Sipilän päälle käynyttä henkilöä. Esitutkinta jatkuu ja samoin sen selvittäminen, liittyykö tapahtumaan suunnitelmallisuutta tai poliittista motiivia.

Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua poliitikkojen häirinnästä ja heidän turvallisuudestaan työssä. Sekä poliitikot että esimerkiksi tutkijat ovat ottaneet tapaukseen laajasti kantaa.

”Kansanedustajaan kohdistunut väkivaltainen teko on loukkaus paitsi yksilöä myös koko eduskuntaa kohtaan. Teko on vakava ja tuomittava”, pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi Twitterissä aiemmin.

Kuvakaappaus MTV:n uutisten nettisivulla julkaistusta videotallenteesta.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat