Niinistö väsyi Navalnyi-kannanottoja koskevaan keskusteluun: ”Eiköhän anneta tämän suuren twiittikeskustelun jo olla” - Politiikka | HS.fi

Niinistö väsyi Navalnyi-kannanottoja koskevaan keskusteluun: ”Eiköhän anneta tämän suuren twiittikeskustelun jo olla”

Suomen ulkopolitiikan linja on presidentin mukaan ennallaan.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin.­

22.1. 15:23 | Päivitetty 22.1. 17:54

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vaikuttaa jo kyllästyneen keskusteluun siitä, kenen rooliin – pääministerin vai presidentin – Suomessa kuuluu ottaa kantaa oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tilanteeseen Venäjällä.

”Eiköhän jo anneta tämän suuren tviittikeskustelun (Navalnyi) olla. Suomen ulkopolitiikan linja on ennallaan”, Niinistö tviittasi perjantaina.

Vielä torstaina Niinistö pahoitteli sitä, ettei asiaan liittyvästä viestinnästä ollut etukäteiskeskustelua.

”Ei ollut minkäänlaista etukäteiskeskustelua”, hän sanoi politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.

”Minä nyt tietysti pidän kiinni perustuslaista, jossa varsin selvästi ulkopolitiikka ja sen johtaminen yhteistoiminnassa säädetään”, Niinistö sanoi.

Pääministeri Sanna Marin (sd) vaati Navalnyin vapauttamista ensin viestipalvelu Twitterissä maanantaina. Niinistö välitti myöhemmin samana päivänä samansuuntaisen viestin HS:n haastattelussa.

Marin on kommentoinut kannanoton marssijärjestystä pariinkin otteeseen ja kertonut hänellä olleen se käsitys, että viestinvaihtoa oli käyty presidentin kanslian kanssa. Näin ei kuitenkaan ollut.

Viimeksi perjantaina ennen hallituksen neuvotteluita Säätytalolla koronarajoituksista Marin sanoi, että hänen esikuntansa oli ollut EU:n yhteisestä kannanotosta yhteydessä ulkoministeriöön ja myös tasavallan presidentin kanslia oli viestiketjussa mukana.

Marin totesi kuitenkin myös, että ”selkeästi olisi pitänyt tietenkin olla myös suoraan esikunnasta yhteydessä tasavallan presidentin kansliaan”.

Pääministeri sanoi uskovansa, että molemmilla on yhteinen tahto vahvistaa keskusteluyhteyttä entisestään.

Marinilta kysyttiin vielä tarpeesta kirkastaa marssijärjestystä, mutta se on pääministerin mukaan selvä:

”Tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikka yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat