Jussi Halla-aho Ylelle: ”Otan varmasti koronarokotteen, kun vuoroni tulee” - Politiikka | HS.fi

Jussi Halla-aho Ylelle: ”Otan varmasti koronarokotteen, kun vuoroni tulee”

Tähän asti Halla-aho ei ole itse halunnut kertoa, aikooko hän ottaa rokotteen.

Jussi Halla-aho­

9.2. 13:37

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho aikoo ottaa koronavirusrokotteen. Hän kertoi asiasta Yle Newsin eli Ylen englanninkielisten uutisten haastattelussa.

”Otan varmasti koronarokotteen, kun minun vuoroni tulee”, hän sanoi.

Tähän asti Halla-aho ei ole itse halunnut kertoa, aikooko hän ottaa rokotteen. Viimeksi hän kieltäytyi kertomasta asiaa HS:n haastattelussa maanantaina.

”Minulla on sellainen ikävä tapa, että kun vastaan jollakin tavalla, niin minä sitten pitäydyn siinä vastauksessa, jos en koe, että sitä olisi tarpeellista muuttaa”, hän sanoi.

HS:n maanantaina julkaiseman gallupin mukaan perussuomalaisten kannattajien joukossa rokotuksiin suhtaudutaan selvästi penseämmin kuin muiden puolueiden kannattajakunnissa.

Perussuomalaisia tukevista 30 prosenttia sanoo, ettei ottaisi rokotetta. Muiden puolueiden kannattajien joukossa lukema on 3–11 prosenttia.

Halla-aho arvioi maanantaina HS:lle, että selityksenä on perussuomalaisten kriittisempi suhde auktoriteetteihin yleisemminkin. yse on kriittisestä suhtautumisesta auktoriteetteihin yleisemmin.

”Yleisesti suhtaudun rokotteisiin myönteisesti ja pidän huolestuttavana sellaista periaatteellista rokotekriittisyyttä, koska siinä tavallaan sysätään vastuu omastakin terveydestä muille ihmisille ja luotetaan siihen, että muut ihmiset ottavat rokotteen”, hän sanoi.

”Ei tämä tietenkään muuta sitä, että on tärkeää saada lisää tietoa näistä rokotteista, jotta ei pääse tapahtumaan vahinkoja.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat