Kunnista jää kymmenen vuoden sisään eläkkeelle yli 30 000 lähi- ja sairaan­hoitajaa – hoivassa ja opetuksessa työntekijä­vajetta jo nyt - Politiikka | HS.fi

Kunnista jää kymmenen vuoden sisään eläkkeelle yli 30 000 lähi- ja sairaan­hoitajaa – hoivassa ja opetuksessa työntekijä­vajetta jo nyt

Kunnilla on jo nyt vaikeuksia saada hakijoita avoimiin työpaikkoihin. Kevan toimitusjohtaja kehottaa muun muassa arvioimaan uudelleen koulutuspaikkamäärät ja lisäämään työperäistä maahanmuuttoa.

Kuntien nykyisistä sairaanhoitajista joka neljäs jää eläkkeelle tulevien kymmenen vuoden aikana.­

12.2. 2:00 | Päivitetty 12.2. 6:22

Julkisten alojen työntekijöiden eläkkeistä vastaava Keva ennustaa, että seuraavien kymmenen vuoden aikana kunta-alan nykyisistä työntekijöistä jää eläkkeelle lähes 180 000 henkilöä. Se on noin kolmasosa tämänhetkisestä työntekijämäärästä.

Valtion työntekijöistä myös noin joka kolmas eli yhteensä noin 35 000 henkilöä eläköityy vuoteen 2030 mennessä.

Keva vastaa kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan henkilöstön ja Suomen Pankin eläkeasioista.

Keva arvioi, että seuraavien kymmenen vuoden aikana eläkkeelle siirtyy noin 19 000 lähihoitajaa, 13 000 sairaanhoitajaa ja 14 000 peruskoulun ja lukion opettajaa. Lähihoitajien ja opettajien ammattiryhmistä joka kolmas nykyisistä työntekijöistä jää eläkkeelle, sairaanhoitajien ammattiryhmästä joka neljäs.

Lastenhoitajia eläkkeelle jää yli 8 500, lastentarhanopettajia yli 4 500.

Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen pitää tilannetta erityisesti hoiva-alalla ”todella huolestuttavana”.

”Suurissa ammattiryhmissä terveys-, hoiva- ja opetusalalla työntekijävajetta voidaan mitata jo nykyhetkellä tuhansissa työntekijöissä, eikä tilanne tule helpottumaan nykyisten eläköitymis- ja koulutusennusteiden pohjalta”, Kietäväinen sanoo Kevan tiedotteessa.

Kietäväinen pitää välttämättömänä, että koulutuspaikkamääriä arvioidaan uudelleen, työperäistä maahanmuuttoa lisätään, työkyvyttömyyttä ennaltaehkäistään nykyistä paremmin ja jo eläkkeellä olevia kannustetaan vielä osallistumaan työelämään.

Ennusteen mukaan eläköitymisessä on isoja alueellisia eroja. Työntekijöiden ikärakenteen vuoksi vanhuuseläkkeelle siirtyminen on pienintä Ahvenanmaalla ja Uudellamaalla, suurinta Lapissa ja Kainuussa.

Kevan ennuste mallintaa nykyisen henkilöstön eläköitymistä, eikä tulevaisuudessa työnsä aloittavia uusia työntekijöitä ole siinä otettu huomioon. Ennustamisen pohjalla ovat viime vuosien toteutuneet eläköitymiset.

Keva julkaisi vastikään kuntapäättäjille tehdyn kyselyn, jonka mukaan liki puolella kunnissa on vaikeuksia saada hakijoita avoinna oleviin työpaikkoihin. Hakijapula on vaivannut erityisesti yli sadantuhannen asukkaan kuntia.

Toimialoista suurin osaajapula on sote-sektorilla ja sivistystoimessa, joista tuoreen ennusteen mukaan jää myös eniten työntekijöitä eläkkeelle lähivuosina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat