Poliitikot kiittävät kilvan Metsä Groupin investointia Kemiin: ”Hyvä Suomi!” - Politiikka | HS.fi

Poliitikot kiittävät kilvan Metsä Groupin investointia Kemiin: ”Hyvä Suomi!”

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka viestitti torstaina, että hallitus on jo varannut 170 miljoonaa euroa infrastruktuurin rakentamiseen hanketta varten.

Kemin keskusta. Taustalla nykyinen Metsä Fibren Kemin tehdas.­

11.2. 17:06

Hallituspuolueiden edustajat kiittivät torstaina kilvan metsäyhtiö Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren jätti-investointia biotuotetehtaaseen Kemiin.

Yhtiö kertoi asiasta aiemmin torstaina tulosjulkistuksensa yhteydessä.

”Odotettu investointipäätös. Metsä Group rakentaa uuden tehtaan Kemiin. 1,6 miljardin investointi on Suomen metsäteollisuuden historian suurin”, iloitsi pääministeri Sanna Marin (sd) viestipalvelu Twitterissä.

”Suomi on edelleen hyvä paikka investoida. Uutinen Kemistä luo uskoa investointien kasvuun myös laajemmin”, viestitti puolestaan elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Lue lisää: Metsä Group rakentaa Kemiin 1,6 miljardin euron biotuotetehtaan, kyseessä metsäteollisuushistorian suurin investointi Suomeen

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) kuvaili investointipäätöstä odotetuksi ilouutiseksi. Hänen mukaansa hallitus on jo varannut jo 170 miljoonaa euroa infrastruktuurin rakentamiseen.

”Rakennamme teitä ja raiteita joilla puu tulee tehtaalle ja panostamme satamaan josta tuote lähtee maailmalle. Kestävän tulevaisuuden onnittelut Kemille ja Suomelle!” Harakka kirjoitti Twitterissä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk)korosti, että Suomi elää metsästä vastakin.

”Miljardi-investointi Kemin biotuotetehtaseen tuo työpaikkoja, vientituloja ja uusia ratkaisuja fossiilitaloudesta irtautumiseen. Hyvä Suomi!” hän kirjoitti.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki piikitteli nimiä nimeämättä niitä edellisen hallituksen edustajia, jotka hänen mukaansa aikanaan ottivat suurista investointipäätöksistä kunnian nimiinsä.

”Maanantaina Suomeen kaivattiin investointeja. Ja heti torstaina tulee ilmoitus 1 600 000 000 euron investoinnista. Jos on uskominen viime eduskuntakauden keskusteluja, tämä investointi lienee Marinin hallituksen ansiota ja sitä ei olisi tullut ilman Marinin hallitusta?” Arhinmäki kirjoitti.

”Kun viime kaudella jokainen suuri investointi oli hallituksen ansiota niin sen logiikan mukaan varmaan tämäkin.”

Vihreät ministerit sisäministeri Maria Ohisalo ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen puolestaan korostivat Twitterissä, että hiilinieluihin on kiinnitettävä huomiota.

Investointia kiiteltiin myös oppositiossa.

”Paras uutinen pitkään aikaan. Metsä Group rakentaa biotuotetehtaan Kemiin! Jätti-investointi luo työpaikkoja ja kestävää kasvua laajalle alueelle pohjoisempaan Suomeen”, kirjoitti kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Oikaisu klo 17.25: Mika Lintilä on elinkeinoministeri, ei työ- ja elinkeinoministeri, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat