Kokoomus on jättämässä hallitukselle oman epäluottamuslauseensa EU:n elpymisvälineestä - Politiikka | HS.fi

Kokoomus on jättämässä hallitukselle oman epäluottamuslauseensa EU:n elpymisvälineestä

Epäluottamuslause-esitys jätetään ensi viikolla, kun eduskunta käsittelee hallituksen luottamusta perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin välikysymyksen vuoksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kokoomuksen Kai Mykkänen eduskunnan täysistunnossa 9. helmikuuta 202.1­

11.2. 19:55

Kokoomus on jättämässä oman epäluottamuslause-esityksensä ensi viikolla, kun eduskunta käsittelee hallituksen luottamusta perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin tekemän välikysymyksen johdosta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kokoomus ei muista oppositiopuolueista poiketen lähtenyt mukaan perussuomalaisten välikysymykseen. Syynä oli se, että välikysymyksessä esitetään kokoomukselle vieraita asioita, kuten kansanäänestystä Euroopan unionista eroamisesta, perustelee eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Kokoomuksella on silti omat varauksensa elpymispaketista.

”Me emme tunne luottamusta siihen, miten hallitus tämän elpymiskokonaisuuden neuvotteli”, Mykkänen sanoo HS:lle.

”Siinä olisi pitänyt asettaa kynnyskysymykseksi se, että jos tehdään yhteistä elvytystä, niin samassa yhteydessä saatetaan jäsenmaiden velkasaneerausmekanismi voimaan. Sellaista on suunniteltu pitkään, mutta asiasta ei ole saatu sopua. Silloin olisi varmistettu, että palataan jäsenmaiden velkavastuuseen, eikä tämä ole alku jollekin yhteiselle velkaunionille”, hän sanoo.

Eduskunta käsittelee perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin välikysymystä ensi viikon tiistaina.

Käytännössä kokoomuksen epäluottamuslause-esityksestä äänestetään vastakkain toisen epäluottamuslause-esityksen kanssa.

EU:n elpymispakettia käsitellään eduskunnassa tällä hetkellä myös osana niin sanottua EU:n omien varojen päätöstä. Käsittelystä voi lukea lisää täältä.

Lisäksi käsittelyssä on ollut niin sanottu kestävän kasvun ohjelma, eli hallituksen selonteko siitä, miten elpymispaketin varat käytetään Suomessa. Valtiovarainvaliokunta otti selontekoon kantaa aiemmin torstaina.

Lue lisää: Perussuomalaiset jätti välikysymyksen EU-elpymispaketista: ”EU käyttää koronaa hyväkseen edistääkseen liittovaltioprojektia”

Oikaisu: Eduskunta käsittelee välikysymystä ensi viikon tiistaina, ei keskiviikkona, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat