Kasvomaskin käytöstä kieltäytynyt Ano Turtiainen ja eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen keskustelivat puhelimitse: ”Sisällöstä en voi kertoa” - Politiikka | HS.fi

Kasvomaskin käytöstä kieltäytynyt Ano Turtiainen ja eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen keskustelivat puhelimitse: ”Sisällöstä en voi kertoa”

Viime viikolla puhemiehet huomauttivat Turtiaista maskittomuudesta ja alatyylisestä kielenkäytöstä.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen ja kansanedustaja Ano Turtiainen.­

15.2. 15:11 | Päivitetty 15.2. 19:18

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen keskusteli maanantaina kansanedustaja Ano Turtiaisen kanssa.

Keskustelun aiheena oli todennäköisesti viime keskiviikkona tapahtunut välikohtaus eduskunnassa ja se, ettei Turtiainen suostu käyttämään kasvosuojusta.

”Olen käynyt tänään puhelinkeskustelun edustaja Turtiaisen kanssa, mutta puhelun sisällöstä en voi kertoa”, Vehviläinen viestitti HS:lle maanantaina.

Iltalehden mukaan Turtiainen itse halusi keskustella puhemiehen kanssa siitä, miksi hänen maskittomuudestaan huomautellaan jatkuvasti.

Keskiviikkona varapuhemies Juho Eerola (ps) oli huomauttanut Turtiaista maskittomuudesta, mikä oli johtanut Iltalehden mukaan myöhemmin puhemiehen käytävällä välikohtaukseen, jossa Turtiaisen koettiin uhkailleen Eerolaa.

Eerola täsmentää, että hän oli Turtiaisen puheenvuoron jälkeen muistuttanut voimassa olevasta yleisestä maksisuosituksesta kansanedustajille ”ketään nimeltä mainitsematta”.

Huomautusta seuranneen välikohtauksen yksityiskohtia Eerola ei avaa tarkemmin, mutta sanoo, ettei kyse ollut varsinaisesta käsiksi käymisestä.

Rikosilmoitusta Eerola ei aio uhkaavasta tilanteesta tehdä: ”En itse säpsähdä vähästä, sillä työhistoriani takia minulle on kehittynyt kova sietokyky. Instituutiona eduskunta ei ole oikea paikka käyttää voimasanoja.”

Eduskuntaan Eerola on valittu samasta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä perussuomalaisten listoilta kuin Turtiainen.

Myös tiistaina Vehviläinen huomautti Turtiaista alatyylisestä kielenkäytöstä. Lisäksi tämä piti tuolloinkin puheenvuoronsa ohjeiden vastaisesti ilman maskia.

Maskittomuuttaan Turtiainen on perustellut terveydellisillä syillä. Hän muodostaa nykyään oman eduskuntaryhmänsä tultuaan erotetuksi kesällä perussuomalaisten ryhmästä.

Eduskunta antoi syyskuussa kansanedustajille suosituksen käyttää kasvosuojusta täysistunnossa koko ajan eli myös puhuttaessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat