Kela alkaa palkita johtoaan bonuksilla – ”Järjestely on huomattavan pienimuotoinen” - Politiikka | HS.fi

Kela alkaa palkita johtoaan bonuksilla – ”Järjestely on huomattavan pienimuotoinen”

Kelan hallitus päätti kokeilla tänä vuonna pienimuotoista kannustinpalkkiojärjestelmää johtoryhmälleen. Jos hallitus katsoo sen toimivan, myös kolmelle ylimmälle johtajalle voi ensi vuonna tulla ensi kertaa bonuksia.

22.2. 17:05

Kela kokeilee uutta palkitsemisjärjestelmää johdolleen. Kelan hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan viime viikolla, vahvistaa hallituksen puheenjohtaja Vertti Kiukas HS:lle.

Kiukas kuvaa palkitsemisjärjestelyä huomattavan pienimuotoiseksi: bonukset voivat vastata enimmillään 0,6:ta prosenttia vuosipalkasta. Järjestely koskee toistaiseksi tätä vuotta, ja sen mahdollisesta jatkosta päätetään syksyllä.

Kokeilun piirissä on periaatteessa koko Kelan kymmenhenkinen johtoryhmä, mutta ylin johto ei vielä tänä vuonna voi saada kannustinjärjestelmästä rahaa. Ylin johto koostuu pääjohtaja Outi Antilasta sekä johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluomasta ja johtaja Nina Nissilästä.

”Uusi järjestelmä mahdollistaa Kelan johdolle selkeämmän tavoitteenasettelun ja tuloksellisuuden mittaamisen. Tavoitteet liittyvät esimerkiksi toimintamenojen budjetissa pysymiseen, asiakaspalveluun, henkilöstön tyytyväisyyteen, yhteiskunnalliseen asemaan ja niin edelleen”, Kiukas sanoo.

Jos tavoitteet täyttyvät riittävät hyvin, johdon jäsenet voivat saada kannustinpalkkioita. Vastaavia, rahallisesti paljon merkittävämpiä järjestelyjä on käytössä esimerkiksi ministeriöissä ja työeläkeyhtiöissä.

Kelan ylimmällä johdolla ei ole ollut lainkaan bonusjärjestelmää. Jos tämän vuoden kokeilu sujuu hyvin, Kelan hallitus voi syksyllä päättää kannustinpalkkioiden ulottamisesta ensi vuonna myös Antilalle, Mäki-Lohiluomalle ja Nissilälle.

Puolen prosentin kannustinpalkkiot tuskin vaikuttavat johtajien toimintaan merkittävästi, Kiukas toteaa. Tänä vuonna tarkoituksena onkin ennen kaikkea kokeilla selkeään mittaristoon perustuvia kannustinpalkkioita.

”Se puoli prosenttia ei heilauta taloa eikä työntekijöitä, mutta antaa eväät tutkia mittaristoa. Että soveltuuko tällainen kannustinpalkkiojärjestelmä Kelaan, jonka tehtävänä ei yksityisten yritysten tavoin tuottaa voittoa. Kelahan lähinnä maksaa rahaa ulos.”

Kiukas ei halua arvioida, minkä suuruisia bonukset voivat ensi vuodesta eteenpäin olla, jos Kelan hallitus päättää tehdä järjestelmästä pysyvän.

Pääjohtaja Antilan peruspalkka on runsaat 18 000 euroa kuukaudessa. Puolen prosentin kannustinpalkkio tarkoittaisi siis vuodessa runsasta tuhatta euroa.

Kiukas ei näe suurta riskiä, että kannuspalkkioiden maksaminen voisi näyttää suuren yleisön silmissä pahalta.

”Palkkioiden mittakaavat ovat niin pieniä, että jos joku vaikka väittää että tässä käytetään sosiaaliturvarahoja bonusten maksamiseen, niin se on totta vain erittäin pienessä mittakaavassa”, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat