Pandemiaohjaus­ryhmä ei suosita etäopetusta Pirkanmaalla – Marin: ”Hallituksen linjauksia on syytä noudattaa, Valtioneuvosto toteaa maanantaina poikkeusolot” - Politiikka | HS.fi

Pandemiaohjaus­ryhmä ei suosita etäopetusta Pirkanmaalla – Marin: ”Hallituksen linjauksia on syytä noudattaa, Valtioneuvosto toteaa maanantaina poikkeusolot”

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan käsitteli alueen tasaisen tartuntatilanteen vuoksi ei ole perustelua siirtyä etäopetukseen.

Sanna Marinin mukaan­

27.2. 2:00

”Hallituksen linjauksia on syytä noudattaa kaikilla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla”, sanoo pääministeri Sanna Marin (sd) Twitterissä.

”Valtioneuvosto toteaa maanantaina poikkeusolot. Tilanne on vakava ja pahenee nopeasti”, Marin kirjoittaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti aiemmin perjantaina, ettei se suosittele siirtymistä etäopetukseen vaikka hallitus niin torstaina suositteli.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan perjantaina ja päätyi siihen, että alueen tasaisen tartuntatilanteen vuoksi ei ole perustelua siirtyä etäopetukseen.

Pirkanmaalla ilmaantuvuus on kuluneen kahden viikon ajalta 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. THL:n mukaan alue on kiihtymisvaiheessa.

Sairaanhoitopiirin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut kuntia ja sairaanhoitopiirejä niin, että etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisten tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

Marin muistuttaa Twitterissä, että virus leviää maan sisällä, jos kontakteja ei paineta alas.

”Siksi otamme käyttöön kolmen viikon sulun, jolla pyrimme vähentämään paikkoja ja tilanteita, joissa kontakteja syntyy. Sen lainsäädännön kautta, joka on ja jota annetaan.”

Myös valmiuslain pykäliin voidaan joutua turvautumaan, Marin varoittaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat