Kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisista - Politiikka | HS.fi

Kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisista

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä jo viime kesänä sen jälkeen, kun hän oli pilkannut Twitterissä poliisin kuoliaaksi tukahduttamaa George Floydia.

27.2. 10:30 | Päivitetty 27.2. 11:09

Kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu perussuomalaisista. Perussuomalaisten puoluehallitus päätti asiasta perjantaina.

Turtiainen itse vahvisti tiedon erottamisestaan Facebookissa. Asiasta uutisoi aiemmin Iltalehti.

”Nyt olen puolueista vapaa ja eduskuntatyöni jatkuu normaalisti oman eduskuntaryhmäni kautta, niin kuin tähänkin saakka viimeisen vajaan vuoden aikana”, Turtiainen kirjoitti Facebookissa.

Perussuomalaisista kommentoitiin Iltalehdelle erotuspäätöstä arviolla, jonka mukaan Turtiainen on vahingoittanut puoluetta.

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä jo viime kesänä. Tuo päätös tuli sen jälkeen, kun hän oli julkaissut Twitterissä kuvan, jossa pilkattiin poliisin kuoliaaksi tukahduttamaa yhdysvaltalaista George Floydia. Turtiainen perusti tuolloin oman eduskuntaryhmän.

Myöhemmin Turtiaisen esiintyminen eduskunnassa on herättänyt keskustelua. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk) on huomauttanut Turtiaista alatyylisestä kielenkäytöstä ja varapuhemies Juho Eerola (ps) on muistuttanut Turtiaista maskisuosituksesta, sillä tämä ei ole käyttänyt maskia eduskunnan täysistunnoissa.

Turtiainen on perustellut maskittomuuttaan terveyssyillä.

Iltalehden mukaan Turtiainen oli suuttunut Eerolalle maskimuistutuksesta, minkä seurauksena hän oli sanaillut tälle uhkailevaan sävyyn.

Juvalainen yrittäjä ja kunnanvaltuutettu Ano Turtiainen valittiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi perussuomalaisten listoilta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat