”Ajatteliko hän, että hänet otettaisiin vastaan jonain messiaana?” – HS:n haastattelemat kokoomuslähteet pohtivat, oliko Kirsi Piha naiivi vai jättikö puoluejohto hänet yksin

Harva kokoomuslainen osaa selittää, mikä on voinut tulla kokeneelle Kirsi Pihalle sellaisena yllätyksenä, ettei hän osannut nähdä sitä ennen ehdolle asettumista. Yhdeksi syyksi arvioidaan sitä, että puoluejohto ei antanut Pihalle sellaista tukea, jota hän olisi toivonut.

Kirsi Pihan päätös luopua pormestariehdokkuudesta nosti kokoomuksen sisäiset jännitteet pintaan. Pihan (vasemmalla ylhäällä) lisäksi myös Hanna Gullichsen kertoi luopuvansa ehdokkuudesta. Keskellä puheenjohtaja Petteri Orpo, oikealla kansanedustaja Wille Rydman ja kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva.

28.2.2021 12:58

Kokoomuksen Kirsi Pihan päätös jättäytyä pois Helsingin pormestariehdokkaan paikalta on tullut puolueessa täytenä yllätyksenä ja järkytyksenä.

Todella paskamainen temppu, luonnehtii esimerkiksi eräs puoluevaikuttaja.

Hän viittaa siihen, että vain hetki ennen ehdokashakemusten jättöpäivää Piha jätti kokoomuksen ilman ehdokasta tärkeimmän kaupungin tärkeimpään tehtävään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat