Eduskunta hyväksyi korona­pakkotestausta selventävän lain - Politiikka | HS.fi

Eduskunta hyväksyi korona­pakkotestausta selventävän lain

Avit ovat jo muuttaneet tulkintaansa ja useita henkilöitä koskevia pakkotestauksia on määrätty.

Eduskunta hyväksyi perjantaina myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausumaehdotuksen, jonka mukaan hallituksen on luotava ennakkotodistuksiin perustuva malli sille, miten Suomeen voi saapua.­

19.3. 18:42

Eduskunta hyväksyi perjantaina täysistunnossaan lakimuutoksen, jolla selkiytetään tartuntatautilakia tartuntatautien pakkotestauksen osalta.

Muutoksella lakiin kirjataan, että aluehallintovirastot (avi) voivat määrätä useaa henkilöä koskevia pakollisia terveystarkastuksia, jos se on välttämätöntä vaarallisen tartuntataudin vuoksi.

Tämäntyyppisiä terveystarkastuksia on kuitenkin jo määrätty, viimeksi perjantaina Turussa opiskelija-asuntolaan. Avit muuttivat laintulkintaansa perustuslakivaliokunnan maaliskuun alussa antaman lausunnon perusteella. Sen mukaan jo aiempi lainsäädäntö mahdollisti useiden ihmisten pakkotestaamisen.

Eduskunta hyväksyi myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausumaehdotuksen, jonka mukaan hallituksen on luotava ennakkotodistuksiin perustuva malli sille, miten Suomeen voi saapua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat