Lepomäki ja Vartiainen vaativat rokotus­järjestyksen alueellista painottamisesta tautitilanteen mukaan - Politiikka | HS.fi

Lepomäki ja Vartiainen vaativat rokotus­järjestyksen alueellista painottamisesta tautitilanteen mukaan

Kokoomuksen kansanedustajien mukaan rajoitustoimista voitaisiin luopua nopeammin koko maassa, jos pahimmat pesäkkeet saadaan rauhoittumaan.

Kokoomuksen kansanedustajat Elina Lepomäki ja Juhana Vartiainen­

28.3. 14:49 | Päivitetty 28.3. 16:35

Kokoomuksen kansanedustajat Elina Lepomäki ja Juhana Vartiainen vaativat hallitukselta päätöstä rokotusjärjestyksen painottamisesta tautitilanteen mukaan sen jälkeen, kun riskiryhmäläiset on rokotettu.

”Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä on ehdottanut rokotusten alueellista kohdentamista epidemiatilanteen perusteella. Miksi hallitus aikailee päätöksen kanssa?”, Vartiainen ja Lepomäki kysyvät tiedotteessa.

”Riskialueiden asukkaiden rokottaminen suojelee koko kansan perusoikeuksia. Jos pahimmat pesäkkeet saadaan rauhoittumaan, rajoitustoimista voidaan luopua nopeammin koko maassa. Se on tärkeää myös koko maan elinkeinojen ja matkailun kannalta”, edustajat linjaavat tiedotteessaan.

Pääkaupunkiseudun terveysjohtajat vaativat Helsingin Sanomien jutussa lauantaina, että rokotusjärjestystä pitää muuttaa heti.

”Ensinnäkin käytännön järjestelyiden osalta rokotusjärjestelyn muuttaminen kestää. Rokotteiden vaikutusaika aiheuttaa myös sen, että kohdentaminen alueellisesti ei auttaisi heti”, pääministeri Sanna Marin (sd) kommentoi rokotusjärjestyksen muuttamista.

”Emme myöskään saa tällä hetkellä maahan niin paljon rokotteita, että voisimme esimerkiksi alkaa rokottamaan Helsingissä niin, että sillä olisi apua epidemiatilanteeseen. Hallitus on pitänyt tärkeänä sitä, että ensin rokotetaan ne, jotka ovat suurimmassa vaarassa. Meidän pitää suojella heidät kaikkialla maassa.”

Marin sanoi, että hallitus on valmis painottamaan rokotteita pahimmille epidemia-alueille, kunhan riskiryhmät on rokotettu.

”Sen valmistelu ja käytännön toteutus on kuitenkin vielä kesken.”

Oikaisu 28.3. klo 16.34: Rokotusjärjestyksen välitöntä muuttamista vaativat HS:n lauantaisessa jutussa pääkaupunkiseudun terveysjohtajat, eivät kunnanjohtajat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat