Kuntatyönantajat vaatii hallitukselta mittavaa ohjelmaa hyvinvointi­alan henkilöstön turvaamiseksi - Politiikka | HS.fi

Kuntatyönantajat vaatii hallitukselta mittavaa ohjelmaa hyvinvointi­alan henkilöstön turvaamiseksi

”Tarkkaa summaa on vaikea arvioida, mutta puhutaan kymmenien miljoonien eurojen ohjelmasta”, sanoo kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Maahanmuuttajaopiskelijoita Suomen Diakoniaopiston lähihoitajaryhmän tunnilla Diakoniopistolla Helsingissä 2019.­

29.3. 12:57

Hallituksen puoliväliriiheen huhtikuussa on nousemassa työllisyystavoitteiden lisäksi myös yhä enemmän vaateita vastata pahenevaan työvoimapulaan etenkin hoiva-aloilla.

Kuntatyönantajat KT odottaa hallituksen päättävän, että se käynnistää hyvinvointialojen työvoimatarpeiden turvaamiseksi mittavan kansallisen toimenpideohjelman, johon myös osoitettaisiin riittävästi rahoitusta.

”Tarkkaa summaa on vaikea arvioida, mutta puhutaan kymmenien miljoonien eurojen ohjelmasta”, sanoo kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen HS:lle.

”Investoinnit sote- ja opetusaloille suunnattuun koulutuksen lisäämiseen ja työperäiseen maahanmuuttoon maksavat itsensä takaisin kansalaisten hyvinvointina ja korkeampana työllisyysasteena”, KT arvioi.

Jalonen toivoo, että hallitus jatkaisi aloituspaikkojen lisäämistä esimerkiksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, kuten se teki kesällä koronaviruksen takia.

Kuntatyönantajien kannanotossa luetellaan useita muitakin keinoja kuin koulutuspaikkojen lisääminen osaajapulasta kärsiville aloille, mitä on aiemmin vaatinut julkisen alan eläkevakuuttaja Keva.

Myös Keva on perännyt maan hallitukselta pikaisia toimia, jotta kuntien paheneva pula osaavista työntekijöistä saisi helpotusta. Jo nyt tarvittaisiin tuhatmäärin lisää hoitajia, lääkäreitä, opettajia ja sosiaalityöntekijöitä.

Kuntatyönantajat muistuttaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalle jäi työ- ja elinkeinoministeriön mukaan syntymättä 24 000 työpaikkaa osaajapulan vuoksi jo vuonna 2019.

Pelkästään sote-aloille tarvitaan eläköitymisen sekä hoidon tarpeen kasvun vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan noin 200 000 uutta työntekijää vuoteen 2035 mennessä.

Hallitusohjelman mukaiset päätökset hoivamitoituksesta, kotihoidon lakiuudistuksesta, hoitotakuusta ja muista uusista henkilömitoituksista lisäävät entisestään työvoiman tarvetta tuntuvasti.

”Hallitusohjelman mukaisia lainsäädäntöuudistuksia ei kyetä käytännössä toteuttamaan ilman lisähenkilöstöä”, Jalonen sanoo.

Pelkkä koulutuspaikkojen ja täydennyskoulutuksen lisääminen ei KT:n mukaan riitä, vaan myös kelpoisuusehtoja ja henkilöstömitoituksia tulisi arvioida uudelleen ja joustavoittaa.

”On nurinkurista, että esimerkiksi varhaiskasvatuksen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksia on pikemminkin kiristetty, minkä seurauksena opettajia ei riitä tarpeeksi”, Jalonen sanoo.

Myös ulkomailla suoritettujen tutkintojen täydentämiseen tarvittavaa kieli- ja täydennyskoulutusta sekä ammattipätevyyden hankkimisen lupajärjestelmää tulisi sujuvoittaa.

Helmikuussa KT yhdessä muiden työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa vetosi hallitukseen, jotta työhön tulevat maahanmuuttajat saisivat mahdollisuuden ajasta ja paikasta riippumattomaan kieli- ja täydennyskoulutukseen sekä selkeät osaamisen tunnistamisen ja tutkintojen tunnustamisen palvelut.

Hoiva-avustajasta lähihoitajaksi -oppisopimuskoulutukseen KT loisi uuden palkkatukityyppisen koulutustuen työnantajille.

”Palkkatuki kannustaisi työnantajia kouluttamaan hoiva-avustajista tutkinnon suorittaneita lähihoitajia”, Jalonen sanoo.

Eläkkeelle jo siirtyneitä KT houkuttelisi takaisin työmarkkinoille niin, että eläkkeellä tehtävä työ ei nostaisi jo ansaitun eläkkeen verotusta vaan eläketuloa ja ansiotuloa verotettaisiin erikseen.

Keinoihin kuuluvat myös työhyvinvointia ylläpitävä toimenpideohjelma yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa sekä digitalisaation ja teknologian käyttöönoton edistäminen sosiaali- ja terveyspalveluihin kohdennetulla rahoituksella.

KT edustaa valtakunnallisena työnantajaorganisaationa kuntia ja kuntayhtymiä, joissa on töissä noin 420 000 palkansaajaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat