Ministeri Lintilä väitti, että hänet on suljettu ulos exit-suunnitelman valmistelusta – ministeriö on kuitenkin ollut mukana valmistelussa - Politiikka | HS.fi

Ministeri Lintilä väitti, että hänet on suljettu ulos exit-suunnitelman valmistelusta – ministeriö on kuitenkin ollut mukana valmistelussa

Ajatus elinkeinoministerin sulkemisesta ulos ehti herättää laajaa närkästystä.

7.4. 18:20

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) herätti keskiviikkona hämmennystä sanomalla Ylen aamulähetyksessä, että hänet olisi suljettu ulos hallituksen exit-suunnitelman valmistelusta. Siinä on määrä linjata, miten Suomi purkaa koronarajoituksia keväällä ja kesällä.

Asia herätti laajaa närkästystä ja siihen ottivat kantaa paitsi useat kansanedustajat myös muun muassa Kaupan liiton toimitusjohtaja, entinen pääministeri Mari Kiviniemi.

Todellisuudessa suunnitelmaluonnoksen valmistelussa on ollut mukana edustus kaikista ministeriöistä, myös työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kansliapäällikkö. Tämä käy ilmi valtioneuvoston kanslian julkaisemasta kuvauksesta, jossa selostetaan prosessin eteneminen.

TEMin toinen ministeri, työministeri Tuula Haatainen (sd) kertoi saaneensa luonnoksen suunnitelmasta tiistai-iltana.

”Olen täysin tietoinen tästä asiakirjasta ja käynyt sitä virkakunnan kanssa läpi”, hän sanoi toimittajille mennessään hallituksen neuvotteluun Säätytalolle keskiviikkona illansuussa.

Lintilä toisti kuitenkin Säätytalolle mennessäänkin, ettei keskiviikon neuvotteluissa pohjana oleva suunnitelmaluonnos ole tullut hänelle asti.

”Viime viikolla käytiin täällä esittely asiasta, käytiin tällainen evästyskeskustelu, minusta valmistelu on ihan eri asia kuin evästyskeskustelu. Sen pohjalta sanoin aamulla, että ei ole tarkempaa tietoa mitä nyt on tulossa”, hän sanoi.

”Todennäköisesti ihan inhimillisiä ongelmia ollut.”

Hallitus neuvottelee keskiviikkoiltana rajoitusten purkusuunnitelmasta. Huomenna sen on määrä ensin kertoa aikeistaan oppositiolle ja sitten tiedottaa myös kansalaisille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat