Oikeuskansleri Pöysti katsoo pysyneensä roolissaan, mutta myöntää ”onnettomat muotoilut” viesteissään: ”Olen altistanut itseni kritiikille”

”Tunnistan kyllä sen, että ennakolta ohjaavan ja puhtaasti valvovan toimieni välillä on ollut jännite”, oikeuskansleri Tuomas Pöysti sanoo HS:lle.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti meni hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle keskiviikkona. Oikeuskanslerin tehtävänä on esittää lainvalmistelun eri vaiheissa oikeudellisia huomioita hallituksen esityksiin. Laillisuusvalvojana hänen tehtävänään ei kuitenkaan ole antaa neuvoja, miten jokin oikeudellinen pulma ratkaistaan.

16.4.2021 20:34

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti katsoo yhä, että hän ei ole irtautunut laillisuusvalvojan tehtävästään, jossa ei saa antaa hallitukselle neuvoja oikeudellisten pulmien ratkaisemisesta.

Pöystin lähettämät sähköpostit paljastavat, että hän neuvoi pääministeri Sanna Marinia (sd) yksityiskohtaisesti liikkumisrajoitukset mahdollistavan lakiesityksen teossa ja viestinnässä. Hän muun muassa ehdotti uusia muotoiluja lakitekstiin ja opasti pääministeriä siinä, mitä on syytä korostaa julkisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat