Näin ministerit kommentoivat hallituksen mahdollisuuksia jatkaa yhdessä - Politiikka | HS.fi

Näin ministerit kommentoivat hallituksen mahdollisuuksia jatkaa yhdessä

Kehysriihen neuvottelut keskeytyivät perjantai-iltana. Ministerit kommentoivat Säätytalon portailla illalla hallituksen tunnelmia ja sitä, mitkä mahdollisuudet hallituksella on jatkaa yhdessä.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kultturiministeri Annika Saarikko ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) poistumassa Säätytalolta Helsingissä 23. huhtikuuta 2021.­

23.4. 20:25

Kehysriihen neuvottelut keskeytyivät perjantai-iltana. Pääministeri Sanna Marin (sd) ilmoitti viestipalvelu Twitterissä, että neuvotteluja jatketaan viikonloppuna hallitusviisikolla.

Tämä tarkoittanee, ettei sopua valtion tulevien vuosien rahankäytöstä ja esimerkiksi työllisyystoimista saada aikaan ennen ensi viikkoa.

Lue lisää: Pääministeri Marin keskeytti kehysriihineuvottelut – Hallituksella on edessään vakava keskustelu jatkon mahdollisuuksista

Neuvottelujen pitkittyminen näin paljon on poikkeuksellista.

Ministerit kommentoivat illalla neuvottelujen jälkeen hallituksen tunnelmia ja sitä, mitkä mahdollisuudet hallituksella on ylipäätään jatkaa yhdessä.

Keskustan puheenjohtajalta, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolta kysyttiin Säätytalon portailla suoraan, uskooko hän, että hallitus jatkaa puoliväliriihestä eteenpäin.

”Asiat ovat isoja ja puolueita on viisi. Neuvotteluja jatketaan siksi, että lopputulokseen voitaisiin päästä ja yhdessä jatkaa suomalaisten asioiden hoitamista. Tämä selviää, kun neuvottelut jatkuvat”, hän vastasi.

Saarikko sanoi, ettei yhteistä neuvottelutulosta talouden isosta kuvasta ole vielä pystytty saavuttamaan.

”Kun kutsu käy, olemme valmiita pöytään uudelleen ja keskusteluja jatkamaan. Meillä on Suomen tulevaisuus, veronmaksajien asia, yhteinen velka, suomalainen työ ja työpaikat pöydässä.”

Saarikon mukaan keskustalla on ”korkea neuvotteluhalukkuus.”

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, opetusministeri Jussi Saramo uskoi, että edellytykset yhteistyöhön ainakin on.

”Kyllä tällä hallituksella on aika vahva pohja jatkaa”, hän sanoi.

”Vastuullista on saada tämäkin paketti kasaan.”

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo totesi, että ratkottavaa neuvotteluissa on vielä paljon. Hän kommentoi hallituskysymystä vain välillisesti.

”Tämä hallitus on tehnyt hyvän hallitusohjelman. Meidän puolueelimemme ovat sitoutuneet siihen ohjelmaan kokonaisuutena. On käyty keskustelua, viedäänkö sitä hallitusohjelmaa maaliin vai ei ja millä aikataululla”, Ohisalo sanoi tunnelmista.

”Toisaalta myös suuri keskustelu on siitä, että tämä hallitus on sitoutunut tekemään kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.”

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ei lähtenyt spekuloimaan sillä, voiko keskusta kävellä ulos hallituksesta.

”Nämä ovat ihan riittävän haastavat neuvottelut muutenkin.”

Kaikkosen mukaan tunnelmat neuvotteluissa olivat kuitenkin ”aika vakavat.”

Pääministeri Marin ei iltakahdeksaan mennessä ollut kommentoinut neuvottelutilannetta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat