Kristillisdemokraatit aikovat lähteä mukaan kokoomuksen väli­kysymykseen puoliväli­riihestä - Politiikka | HS.fi

Kristillisdemokraatit aikovat lähteä mukaan kokoomuksen väli­kysymykseen puoliväli­riihestä

Kokoomus aikoo jättää välikysymyksen tällä viikolla, Petteri Orpo kertoi HS:ssa lauantaina.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen.­

4.5. 20:49

Kristillisdemokraattien (kd) eduskuntaryhmä aikoo lähteä mukaan kokoomuksen välikysymykseen hallituksen puoliväliriihen tuloksista.

Kd:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan ryhmä on huolissaan Suomen rajusta velkaantumisesta ja pettynyt hallituksen puoliväliriihen laihoihin talous- ja työllisyyspäätöksiin. Tämän vuoksi ryhmä on päättänyt yhtyä kokoomuksen välikysymykseen hallituksen puoliväliriihen tekemättömistä päätöksistä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi HS:n Lauantaivieras-haastattelussa viikonvaihteessa kokoomuksen jättävän välikysymyksen.

”Hallitus ei ole palaamassa menokuriin toisin kuin pääministeri Sanna Marin antoi ymmärtää vielä helmikuussa. Sen sijaan hallitus ehdottaa Suomen pelastamiseksi lisää velkaa ja veronkorotuksia, ja samalla paljon kaivatut työllisyyspäätökset jäivät jälleen tekemättä”, Räsänen sanoo kd:n tiedotteessa.

Kd olisi halunnut hallituksen muun muassa edistävän paikallista sopimista ja porrastavan ansiosidonnaista työttömyysturvaa ja ulottavan sen kaikille. Lisäksi puolue toivoo muun muassa lapsivähennyksen palautusta, kotitalousvähennyksen korotusta, polttoaineveron kevennystä ja omaishoitajien verovapautusta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat