Ravintolat saavat olla Helsingissä ja muilla pahimmilla korona-alueilla auki tunnin pidempään – näin rajoitukset muuttuvat torstaina - Politiikka | HS.fi

Ravintolat saavat olla Helsingissä ja muilla pahimmilla korona-alueilla auki tunnin pidempään – näin rajoitukset muuttuvat torstaina

Pahimman koronatilanteen alueilla kuten Helsingissä ja Turussa ruokaravintoloissa voidaan jatkaa anniskelua kello 19 asti ja pitää ravintola auki tunnin pidempään.

Vuoropäällikkö Sampsa Leppäsalko kuvattiin Tampereen rautatieaseman Asemamestari-ravintolassa. Tampereella anniskelu on lopetettava huomisesta alkaen kello 22 ja ravintola suljettava kello 23.

12.5. 14:21 | Päivitetty 13.5. 8:16

Ravintolat saavat torstaista alkaen olla auki hieman nykyistä pidempään.

Pahimman koronatilanteen alueilla kuten Helsingissä ja Turussa ruokaravintoloissa voidaan jatkaa anniskelua kello 19 asti ja pitää ravintola auki tunnin pidempään. Baareissa ja muissa alkoholin tarjoiluun painottuvissa ravintoloissa anniskelu on lopetettava kello 18 ja ravintola voi olla auki tunnin pidempään.

Nämä rajoitukset koskevat Uuttamaata, Varsinais-Suomea, Päijät-Hämettä ja Etelä-Karjalaa.

Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Keski-Pohjanmaalla ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella anniskelu on lopetettava kello 22 ja ravintola suljettava kello 23.

Muualla maassa anniskelu on lopetettava viimeistään kello 24 ja liikkeen saa pitää auki kello 1 asti yöllä.

Baareihin ja muihin alkoholijuomien tarjoiluun painottuviin ravintoloihin saa ottaa asiakkaita puolet normaalista määrästä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Ruokaravintoloihin voi ottaa asiakkaita kolme neljäsosaa normaalista määrästä.

Sisätiloissa asiakkaat on ohjattava istumaan paikoilleen. Karaoke ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Asiakaspaikkarajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja, mutta ulkoterasseillakin jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevien laivojen ravintoloita. Ne eivät myöskään koske huoltoasemien ravintoloita ja kahviloita.

Oikaisu 12.5. kello 16.10: Uutisen aiemmassa versiossa mainittiin virheellisesti, että asiakasmäärän rajoitus koskisi myös ulkotiloja kuten terasseja. Asiakaspaikkarajoitukset eivät kuitenkaan koske niitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat