Vihreiden Kari: EU:n elpymis­välineen eduskunta­käsittely toi trollauksen suureen saliin - Politiikka | HS.fi

Vihreiden Kari: EU:n elpymis­välineen eduskunta­käsittely toi trollauksen suureen saliin

Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa puhuneen Emma Karin mielestä demokratia näyttäytyy hauraana ja päätöksenteko farssina, kun trollaus tuodaan demokratian ytimeen.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 28. huhtikuuta 2021.

15.5. 12:10

Eduskunnassa päiviä kestänyt keskustelu EU:n elpymispaketista on tuonut internetin piikittelyä ja eripuraa lietsovan keskustelukulttuurin eduskunnan istuntosaliin, sanoo vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa puhuneen Karin mielestä demokratia näyttäytyy hauraana ja päätöksenteko farssina, kun trollaus tuodaan demokratian ytimeen.

”Kasvokkain ihmisellä on halu ymmärtää toista, olla satuttamatta, kuunnella. Netissä tämä toimii usein juuri päinvastoin. Näimme tällä viikolla, mitä se on, kun nettitrollaus tuodaan somesta parlamentarismin sydämeen, eduskunnan istuntosaliin”, Kari sanoi.

”Onneksi perussuomalaiset väsyivät itsekin omaan farssiinsa. Demokratia ei ole vitsi, eikä sen halventamiseen tule suhtautua viihdyttävänä teatterina”, Kari jatkoi.

Kari paheksui myös varapuhemies Juho Eerolan (ps) toimintaa elpymisvälineen käsittelyssä. Karin mukaan Eerola mursi luottamusta irtisanoutuessaan puhemiehen puolueettomuudesta, jolloin myös puheen johtaminen lankesi kahden muun puhemiehistön jäsenen harteille.

Myös vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö suomi perussuomalaisten toimintaa puheessaan kovin sanoin.

”Perussuomalaisten ajama nurkkakuntainen pelleily, jossa kansansuosiota haetaan Unkarin pääministeri-diktaattori (Viktor) Orbanin tavoin vain rikkomalla ja hajottamalla, ei voi olla Suomen tie”, Niinistö sanoi.

Ryhmänjohtaja Karin mukaan poliittisen polarisaatioon liittyvä uhka on se, että liittolaisuuksien rakentaminen käy mahdottomaksi. Samalla esimerkiksi ilmastonmuutos vaatisi välittömiä toimia ja yhteistyötä muidenkin kuin lähimpien kavereiden kanssa.

Kari ilmaiseekin vastustavansa blokkipolitiikkaa, sillä pienellä maalla ei ole varaa rakentaa poliittisia vallihautoja.

”Politiikassa tulosten aikaansaaminen edellyttää sitä, että puhuu ihmisille, joilla on todella erilaisia mielipiteitä. Meidän on oltava valmiita keskustelemaan tavoitteistamme kaikkien kanssa. Sitten katsotaan, onko yhteistyö mahdollista”, Kari puhui.

”Erityisen tärkeää tämä on kunnissa”, koska kunnissa ei perinteisesti ole hallitusta ja oppositiota ja puolueet ovat erilaisia kunnasta riippuen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat