Uudenmaan ravintola­rajoitukset kevenivät jo tänä iltana – anniskelu sallittu kello 22 asti, tanssi- ja laulukielto poistuvat - Politiikka | HS.fi

Uudenmaan ravintola­rajoitukset kevenivät jo tänä iltana – anniskelu sallittu kello 22 asti, tanssi- ja laulukielto poistuvat

Hallitus päätti asiasta perjantaina aamupäivällä. Muutokset tulevat voimaan iltakuudelta.

Hallitus päätti tänään koronavirusepidemiasta johtuvien ravintolarajoitusten lieventämisestä.

11.6. 9:33 | Päivitetty 11.6. 19:51

Uudellamaalla ravintolat saavat tänään anniskella alkoholia kello 22 asti ja sulkea ovensa tuntia myöhemmin.

Hallitus teki päätöksen ravintolarajoitusten lieventämisestä perjantaina aamupäivällä ylimääräisessä valtioneuvoston yleisistunnossa. Uudet rajoitukset tulevat voimaan tänään perjantaina kello 18.00.

Ravintoloita ei enää jaotella aukioloajoissa erikseen ruokaravintoloihin ja muihin ravintoloihin, ja niin sanottu tanssi- ja laulukielto päättyy.

Koronavirustilanteen vuoksi vielä eilen torstaina ruokaravintolat saivat anniskella alkoholia kello 20 asti ja muut ravintolat kello 18 asti. Ovet oli suljettava tuntia myöhemmin.

Asiakaspaikkarajoitukset pysyvät vielä voimassa, mutta kuten tähänkin asti, ne eivät koske ulkoterasseja.

Asiakaspaikkoja rajoitetaan siten, että ravintoloissa, joiden päätoimiala on anniskelu, käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista. Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla täytyy olla istumapaikka.

Pääkaupunkiseutu siirtyi torstaina alueen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä epidemian tasoilla alaspäin kiihtymisvaiheeseen.

Ennen hallituksen päätöstä sosiaali- ja terveysministeriö edellytti, että alueelta saataisiin päätöstä tukeva ilmoitus tautitilanteen helpottumisesta.

Tiukimmat ravintolarajoitukset ovat enää voimassa Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnissa, jotka ovat epidemian leviämisvaiheessa. Suurin osa Suomesta on perustasolla.

Lue lisää: STM: Uudenmaan ravintola­rajoituksia voitaisiin höllentää jo viikon­lopuksi, jos alue toteaisi korona­tilanteen helpottaneen

Ravintolarajoitusten lisäksi myös muut rajoitukset ovat muuttumassa Uudellamaalla.

Tiistaista alkaen maakunnassa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoituksia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa.

Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa, Espoota ja Kauniaisia lukuun ottamatta, palaavat epidemian perustasolle. Siellä kokoontumisrajoitukset ollaan poistamassa kokonaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti torstaina ryhtyneensä alueellisen koordinaatioryhmän linjauksen jälkeen valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä.

Lue lisää: Pääkaupunki­seutu siirtyi kiihtymis­vaiheeseen: Ravintola­rajoitukset lievenemässä jo perjantaina – Tämä kaikki muuttuu

Lue lisää: Saavatko ravintolat pian olla auki myöhempään? Uusimaa saattaa vapautua epidemian vaikeimmasta vaiheesta torstaina

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat