Mitä vaaleista jäi käteen? Perus­suomalaiset saa harjoitella hallitus­vastuuta, vaali­sunnuntai oli pelottavan hiljainen, keskustan linnake piti

Kokoomuksen puhteenjohtaja Petteri Orpo sai vaalivoitosta selkänojaa, jonka turvin hän voi itse päättää, mitä haluaa tehdä, kirjoittaa HS:n politiikan toimituksen esihenkilö Jussi Pullinen.

Perussuomalaisen puheenjohtaja Jussi Halla-aho (vas.) seurasi kuntavaalien ääntenlaskennan edistymistä puolueen vaalivalvojaisissa ravintola Apollossa sunnuntaina. Rinnalla Simo Grönroos ja Matti Putkonen.

14.6.2021 7:43

Sunnuntain kuntavaalit on käyty, ja tulos on selvä – ja tuttu: kokoomus on Suomen suurin kuntapuolue, ja sen vallan linnake on suurissa kaupungeissa.

Helsingissä kokoomus oli ykkönen saaden 25,7 prosenttia äänistä, ja puolue piti ykkössijansa Espoossakin huimalla 36,1 prosentin äänisaaliilla. Myös Tampereella kokoomus on saamassa 24,2 prosenttia äänistä, tosin puolue kamppaili rinta rinnan Sdp:n kanssa. Vantaalla kokoomus nousi ykköseksi ja sai äänistä 24,7 prosenttia, Turussa puolue oli suurin 23,2 prosentilla, Oulussa tulos oli 21,9 prosenttia ja yhtä monta paikkaa kuin ykkösenä olleella keskustalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat