Professori: Puoluekentän pirstaloituminen ja oikeistopopulistien nousu tekevät hallitusyhteistyöstä vaikeampaa Suomessa ja Ruotsissa - Politiikka | HS.fi

Professori: Puolue­kentän pirstaloituminen ja oikeisto­populistien nousu tekevät hallitus­yhteistyöstä vaikeampaa Suomessa ja Ruotsissa

Valtio-opin professorin Kimmo Grönlundin mukaan pirstaloitumisen taustalla on erityisesti oikeistopopulististen liikkeiden kasvu.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund muistuttaa, että Suomen ja Ruotsin tilanteita ei voi suoraan verrata keskenään.

28.6. 20:12

Suomessa ja Ruotsissa hallituspuolueiden yhteiselo on ollut viime vuosina tuulista. Suomessa edellinen koko hallituskauden istunut hallitus on Paavo Lipposen (sd) vuodesta 1999 vuoteen 2003 toiminut hallitus.

Ruotsissa puolestaan Stefan Löfvenin johtama hallitus kaatui viime viikon maanantaina poikkeuksellisella tavalla, kun se ei saanut enää luottamusta maan valtiopäivillä. Tämän viikon maanantaina pääministeri Löfven ilmoitti eroavansa ja käynnistävänsä uudet hallitusneuvottelut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat