Ministeriöt suosittelevat välttämään lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoituksia, tapahtumia koskevat ohjeet loppuviikosta

Etelä-Suomen aluehallintoviraston piti tiedottaa tiistaina reaktionsa ohjeeseen, mutta se lykkäsi tiedottamista keskiviikolle. Loppuviikosta on määrä tulla suositus tapahtumia, kuten teattereita ja musiikkiesityksiä, koskevista rajoituksista.

Hallitus toivoo, että viranomaiset välttäisivät viimeiseen asti lasten ja nuorten harrastuksien rajoittamisesta. Kuvassa Lassi Valve verryttelee 7–9-vuotiaiden lasten taekwondo-ryhmässä Päivänkehrän koululla Espoossa. Taustalla keskellä Severi Luukkainen ja oikealla Sebastian Santanen.

17.8.2021 14:05 | Päivitetty 17.8.2021 18:01

Ministeriöt lähettivät tiistaina koronarajoituksista päättäville viranomaisille ohjauskirjeen, jossa kehotetaan viranomaisia välttämään lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoituksia.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja opetus- ja kulttuuri­ministeriön valmistelemassa kirjeessä ohjataan viranomaisia käyttämään rajoituksia vain tarkoin kohdennettuna silloin, kun se on välttämätöntä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat