Pääministeri Marin: Sdp haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan - Politiikka | HS.fi

Pääministeri Marin: Sdp haluaa, että kulttuuri­­leikkaukset perutaan

Myös sisäministeri Ohisalo toteaa, ettei kulttuurileikkauksia pidä tehdä. Lisäksi opetusministeri Andersson iloitsee tuen löytymisestä vasemmistoliiton esitykselle.

Pääministeri Sanna Marin (sd).

14.10. 8:40

Pääministeri ja Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin kertoo torstaina aamulla Twitterissä, että Sdp haluaa perua kulttuurialaan kohdistuvat leikkaukset.

”Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua”, twiitissä sanotaan.

Myös sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoi torstaina Twitterissä, ettei kulttuurileikkauksia pidä tehdä.

”Tämän tärkeän työn rahoittamiseen on kiireellisesti löydettävä kestävämpiä ratkaisuja kuin sosiaalisesti ongelmallinen ja vaihteluille altis rahapelirahoitus. Kannatamme Veikkauksen tuottojen siirtämistä valtion budjettiin”, Ohisalo jatkaa.

Marinin ja Ohisalon lisäksi opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi asiaa Twitterissä. Anderssonin mukaan on hienoa, että hallituksen sisältä on löydettävissä tukea vasemmistoliiton esitykselle perua kulttuurialaa uhkaavat leikkaukset.

”Kyseessä on valtava määrä työpaikkoja. Kovia kokenut ala tarvitsee nyt täydet edellytykset toipumiseen”, Anderssonin twiitissä sanotaan.

Taiteen ja kulttuurin leikkaukset nousivat uudelleen julkiseen keskusteluun tiistaina, kun tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) julkisti tarkemmat listat leikkausten kohdentumisesta.

Taiteen ja kulttuurin rahoitus on supistumassa ensi vuonna 18,4 miljoonaa euroa.

Marin sanoi aiemmin tällä viikolla, että hallitusviisikko ”tarkastelee järjestöjen rahoitusta syksyn budjettiprosesseissa ja etsii ratkaisua asiaan”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat