Pääministeri Marin koronatilanteesta ja sairaalakapasiteetista: Seuraamme tarkasti, ottakaa rokote - Politiikka | HS.fi

Pääministeri Marin korona­tilanteesta ja sairaala­kapasiteetista: Seuraamme tarkasti, ottakaa rokote

Hallitus kuuli maanantaina ajankohtaiskatsauksen koronatilanteesta, sairaalahoidon kuormituksesta ja rokotusten edistymisestä

Pääministeri Sanna Marin (sd) eduskunnassa viime viikolla.

20.10.2021 14:28

Pääministeri Sanna Marin (sd) pitää yhä rokotuksia pääasiallisena koronan torjunnan keinona.

”Seuraamme tilannetta tarkasti. Päällimmäinen viestimme ihmisille on: ottakaa rokote”, Marinin HS:lle toimittamassa lausunnossa todetaan.

Pääministerin mukaan hallitus kuuli maanantaina ajankohtaiskatsauksen koronatilanteesta, sairaalahoidon kuormituksesta ja rokotusten edistymisestä.

Terveysviranomaiset ovat viime päivinä vaatineet yhä äänekkäämmin paikallisia koronarajoituksia terveydenhuollon kapasiteetin turvaamiseksi.

Suomen hybridistrategian mukaisesti alueiden pitäisi omatoimisesti ottaa käyttöön rajoituksia tautitilanteen pahetessa niiden omalla alueella. Alueet ovat kuitenkin empineet rajoitusten käyttöönotossa.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila totesi tiistaina Ylen uutisille, koronavirustilanteen olevan huolestuttava.

Hän penäsi alueilta paikallisia toimia ja rohkeutta ottaa rajoituksia kohdennetusti käyttöön.

”Täytyy sanoa, että toimenpidevelvollisuuskin suorastaan on alueellisesti ja paikallisesti olemassa”, Varhila sanoi Ylen uutislähetyksessä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä puolestaan totesi HS:ssä keskiviikkona, että Uudellamaalla on tarvetta erityisesti ”selkeästi voimakkaammille” ravintolarajoituksille, jos terveydenhuollon kantokyky alkaa horjua.

Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto, eivät alueet. Petäjän mielestä ravintolarajoituksia pitäisikin pyrkiä laajemmin kuin kuntakohtaisesti, ehkä koko maassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat