Sanna Marin kommentoi boomer-julkaisuaan Ylellä – kiistää kuittailleensa vanhemmille ikäpolville - Politiikka | HS.fi

Sanna Marin kommentoi boomer-julkaisuaan Ylellä – kiistää kuittailleensa vanhemmille ikäpolville

Pääministerin haastattelutunnilla toimittajien kysymyksiin vastaillut pääministeri selitti toimintaansa sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) valmistautui Ylen haastattelutuntiin Kesärannassa sunnuntaina.

24.10. 13:15 | Päivitetty 24.10. 16:38

Pääministeri Sanna Marin kiistää arvostelleensa Instagram-tilillään vanhempia ikäpolvia.

”Missään nimessä en ole arvioinut enkä arvostellut vanhempia ikäpolvia, päinvastoin, kunnioita suuresti sitä työtä, jota he ovat tehneet tämän yhteiskunnan eteen”, sanoi Marin sunnuntaina Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Marinin lauantaisen ”boom-boom-boomeri”- julkaisun on tulkittu kohdistuneen ivallisesti erityisesti suuriin ikäluokkiin.

Marinin mukaan Instagram-julkaisussa oli kyse laulun sanoista, joilla hän halusi viitata ennen muuta julkiseen keskusteluun hänen vapaa-ajastaan.

”Se ei siis ollut kuitti niinkään millekään ikäpolvelle, vaan ehkä ennen muuta sille, että kaikesta nykyään niin herkästi loukkaannutaan”, Marin sanoi.

”Ehkäpä meille poliitikoillekin aina välillä huumoria suodaan eikä sitä kokonaan pois kitketä.”

Marin kertoi, ettei hänen sosiaalisen median päivityksistään ole sovittu etukäteen avustajakunnan kanssa.

”Ei meillä sellaiseen ole aikaa.”

Hänen mukaansa hänen Instagram-päivitystensä kuvia jopa ylianalysoidaan ja ylitulkitaan.

Marin sanoi myös haluavansa ”hieman ravistella” pääministeri-instituutiota.

”Välillä tuntuu, että pelkkä olemassaoloni on provokaatio jollekin. Sellaiseksi en sitä tarkoita, mutta pyrin elämään myös ikäiseni lailla.”

Marin kommentoi haastattelussa myös viime päivinä julkisuuteen noussutta ja suomalaiset yllättänyttä uutista siitä, että Venäjä on lopettamassa raakapuun kuljetukset Saimaan kanavaa pitkin.

”Tämä on erittäin valitettavaa”, Marin sanoi.

Marin kertoi, ettei hän henkilökohtaisesti ole ollut mukana Saimaan kanavaa koskevissa keskusteluissa, mutta että asiasta ei voi päätellä mitään yleisempää Suomen ja Venäjän välisistä suhteista.

Marin ei myöskään usko, että puunkuljetusten lopettaminen olisi jonkinlainen Venäjän painostustoimia Suomea kohtaan, koska sotilasliitto Naton korkein päättävä elin eli sen neuvosto on tulossa maanantaina vierailulle Suomeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat