Sanna Marin jätti hyvästit Merkelille Berliinissä: Esillä ydinvoima ja jäähyväislahjaksi lasilintu – Marin tapasi myös tulevan liittokanslerin - Politiikka | HS.fi

Sanna Marin jätti hyvästit Merkelille Berliinissä: Esillä ydinvoima ja jäähyväis­lahjaksi lasilintu – Marin tapasi myös tulevan liitto­kanslerin

Sanna Marin kommentoi vapaa-aikaan ja sosiaaliseen mediaan liittyviä itseään koskevia uutisia: aikoo jatkossakin elää kuin 35-vuotias perheenäiti.

Pääministeri Sanna Marin tapasi liittokansleri Angela Merkelin Berliinissä keskiviikkona aamupäivällä.

27.10.2021 15:05 | Päivitetty 27.10.2021 15:39

Berliini

Pääministeri Sanna Marin (sd) kävi keskiviikko­iltapäivänä päättyneellä Saksan-vierailullaan Saksan nykyisen ja tulevan johdon kanssa perusteellisia keskusteluja muun muassa EU:n energiapolitiikasta ja oikeusvaltiokysymyksistä.

Marinin mukaan hän toi Saksalle esiin Suomen näkökulman ydinvoimasta keskeisenä osana energiapalettia, kun hiilidioksidipäästöjä halutaan alentaa.

Saksa näkee tilanteen toisin ja aikoo luopua ydinvoimasta kokonaan ensi vuoden aikana. EU:ssa käydään parhaillaan vääntöä siitä, hyväksytäänkö ydinvoima EU:n luokittelussa päästöttömäksi energiamuodoksi.

Marin vieraili tiistaina ja keskiviikkona Berliinissä. Hän tapasi Saksan pian väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin sekä Merkelin todennäköisen seuraajan Olaf Scholzin. Tiistaina Marin piti puheen maailman terveyshuippukokouksessa.

Jäähyväislahjaksi Suomi luovutti Merkelille Oiva Toikan muotoileman lasilinnun, Marinin avustaja kertoi.

Marinin tapaaminen Scholzin kanssa oli noin tunnin mittainen. Scholz johtaa parhaillaan käytäviä hallitusneuvotteluita vihreiden ja liberaalipuolue FDP:n kanssa.

Scholz edustaa sosiaalidemokraatteja Marinin tavoin. Kysyttäessä Marin kertoi olevansa iloinen sosiaalidemokratian valta-aseman laajentumisesta Euroopassa demarien voitettua Saksan vaalit syyskuussa.

Sosiaalidemokratialla on hänen mukaansa paljon annettavaa.

Marinin mukaan hän toi Saksalle esiin Suomen näkökulman ydinvoimasta keskeisenä osana energiapalettia, kun hiilidioksidipäästöjä halutaan alentaa.

Tapaamisten jälkeisessä tiedotustilaisuudessa ennen kotiinlähtöä Marin vastasi myös kotimaan asioihin liittyviin kysymyksiin.

Monissa Euroopan maissa matalampi koronarokotusaste johtaa tiukempiin rajoituksiin kuin Suomessa, ja näissä maissa koronapassia käytetään laajemmin.

Saksassa rokottamattomat kansanedustajat istuvat uusien liittopäivien kokoonpanossa erillään rokotetuista.

Marinin mukaan Suomessa ei nyt suunnitella vastaavia kiristyksiä nykyisiin käytössä oleviin koronapassisääntöihin. Hän sanoi, että hän ei tohdi ottaa kantaa myöskään Suomen eduskunnan käytäntöihin.

Marin kertoi, että hallituksessa ei ole keskusteltu rokotuspakosta tai muista kiristyksistä.

Marin vastasi myös kysymykseen liittyen uutisiin, jotka ovat syntyneet viime aikoina hänen omasta vapaa-ajanvietostaan ja somepostauksistaan.

Tiistaina julkaistussa Helsingin Sanomien Sdp:n piirijohtajien haastatteluista kävi ilmi, että puolueen sisällä kohujen toivotaan jo loppuvan.

Lue lisää: ”Näitä erilaisia kohuja toivottaisiin vähemmän” – Osa Sdp:n piirijohtajista kummeksuu Sanna Marinin toimintaa

Kysymykseen puolueen sisäisestä kritiikistä Marin vastasi tiedotustilaisuudessa, että aikoo jatkossakin elää kuin 35-vuotias perheenäiti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat