Katso laskurista, kuinka paljon sairaanhoitajia ja sosiaalityöntekijöitä alueeltasi puuttuu: ”Pulaa on vähän kaikesta” - Politiikka | HS.fi

Katso laskurista, kuinka paljon sairaan­hoitajia ja sosiaali­työntekijöitä alueeltasi puuttuu: ”Pulaa on vähän kaikesta”

Sote-alalla on kärsitty henkilöstöpulasta jo pitkään. HS:n laskuri kertoo yhden tulkinnan siitä, miten pahalta tilanne maakunnissa näyttää.

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt ohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa sote-alan henkilöstön riittävyys.

3.11.2021 18:13

Hoitajapula, lääkäripula, pula sosiaali­työntekijöistä. Sosiaali- ja terveysalalla riittää ammatteja, joissa työntekijöiden tarve on jatkuvasti suurempi kuin työntekijöiden määrä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) kertoi aiemmin tällä viikolla, että sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää ohjelman sote-alan henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Lue lisää: Ministeriö aloittaa ohjelman sote-alan henkilöstön riittävyyden varmistamiseksi: ”Ilmiö on sellainen, joka vaatii nyt toimia”

Siitä, kuinka paljon henkilöstöä sote-alalle tarvittaisiin, ei ole yhtenäistä kuvaa. Erilaisia arvioita työvoiman tarpeesta ovat tuottaneet muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Pellervon taloustutkimus, eri ministeriöt ja julkisen alan eläkevakuuttaja Keva.

Tieto on hajanaista vaikeasti yhteen koottavaa, sillä sote-alalla on paljon erilaisia toimijoita, sanoo kansallinen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan koordinaattori Terhi Tevameri Varsinais-Suomen te-toimistosta.

”Monet arviot tulevaisuuden työvoima­tarpeista perustuvat kokonais­määriin ja toimiala­tasoiseen tarkasteluun sen sijaan että saataisiin riittävän tarkkaa kuvaa siitä, mille alueille, mihin tehtäviin, mille sektorille ja millä aikataululla työvoimaa tarvitaan.”

Yhden näkökulman tilanteeseen tuovat julkisen alan eläkevakuuttajan Kevan tilastot. Kevan tekemän työvoima­tarve­analyysin mukaan esimerkiksi sairaan­hoitajia puuttuu koko maasta noin 8 200 ja sosiaali­työntekijöitä noin 2 700. Suhteellisesti eniten vajausta on sosiaali­työntekijöissä.

Kevan aineisto koskee vain Kevan vakuuttamia työntekijöitä, siis käytännössä kuntien ja valtion palkkalistoilla olevia. Kevan tilastoissa ei ole mukana esimerkiksi yksityisen sektorin palveluksessa olevia työntekijöitä.

”Ja yksityisellä sektorillakin on työvoimapulaa, ihan samalla tavalla kuin julkisella sektorilla”, Tevameri sanoo.

Ennusteiden ja analyysien laatimista vaikeuttaa se, että samoilla käsitteillä ei aina kuvata samoja asioita.

”Mitä esimerkiksi alanvaihtaja tarkoittaa? Hoitaja on koulutustaan vastaavassa työssä, jos hän työskentelee esimerkiksi lääkefirman tuote-esittelijänä tai koulutuksessa. Ei hän silloin ole alanvaihtaja, vaikka hän onkin siirtynyt pois sote-palvelujen toimialalta”, Tevameri sanoo.

”Nykyisillä mittareilla emme pääse kiinni oikeasti tärkeään tietoon eli siihen, kuinka monella sote-alan koulutetulla ammattilaisella on valmius työskennellä nimenomaan operatiivisissa hoiva- ja hoitotehtävissä.”

Tevameren mielestä on hyvä, että sosiaali- ja terveysalan työvoimapulan vakavuuteen on havahduttu kunnolla.

”Tämä on kriittistä infraa, joka ei voi romahtaa mistään päästä. Jos esimerkiksi kotihoidosta katoavat työntekijät, se näkyy päivystyksessä kasvavana kuormana. Nyt pulaa on vähän kaikkialla ja kaikesta.”

Tevameri uskoo, että ongelma on ensisijaisesti olosuhteissa, joissa töitä tehdään, eikä niinkään työn ydinsisällössä.

”Se, että työntekijöillä on mahdollisuus tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, pitää osaltaan alan vetovoimaisena. Työntekijä on se, joka vastaa arjessa potilaalle tai asiakkaalle, ei poliitikko tai virkamies”, hän sanoo.

”On tärkeää, että tämä vastuunkanto mahdollistetaan työntekijöiden arjessa. Se on ennen kaikkea resursointikysymys mutta myös johtamisen ja organisoinnin kysymys.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat