”Jyrki Kasvi lähti täältä saappaat jalassa” – poliitikot eri puolueista muistavat Kasvia lämpimästi - Politiikka | HS.fi

”Jyrki Kasvi lähti täältä saappaat jalassa” – poliitikot eri puolueista muistavat Kasvia lämpimästi

Moni poliitikko niin vihreistä kuin muistakin puolueista jakoi keskiviikkona muistojaan syöpään menehtyneestä entisestä kansanedustajasta Jyrki Kasvista (vihr). Yritysmaailmasta kiitettiin Kasvin työtä teknologian ja tietoturvan parissa.

Entinen kansanedustaja Jyrki Kasvi kuvattuna vuonna 2018.

17.11.2021 10:24 | Päivitetty 17.11.2021 10:58

Entisen kansanedustajan Jyrki Kasvin kuolema sai monet poliitikot niin vihreistä kuin muista puolueistakin jakamaan arvostavia muistojaan Kasvista. Yritysmaailmasta kiitettiin Kasvin työtä teknologian ja tietoturvan parissa.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo esitti surunvalittelunsa puolueen puolesta.

”Jyrkin panos suomalaiselle tietoturva- ja digipolitiikalle on ollut korvaamaton”, hän kirjoitti Twitterissä.

Europarlamentaarikko ja entinen vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puolestaan luonnehti, että Kasvin merkitys Suomen politiikalle on ollut mittaamatonta.

”Ei ollut toista päättäjää, joka olisi tietoyhteiskuntamurroksen yhtä oivaltavasti ja ihmisen näkökulmasta nähnyt”, hän kirjoitti.

Angry Birds -pelistä ja Tallinnan tunnelihankkeesta tunnettu Peter Vesterbacka kuvasi Kasvia yhdeksi harvoista päättäjistä, joilla on ymmärrys teknologiasta ja tietoturvasta.

Kasvi kuoli pitkään sairastamansa syövän vuoksi tiistaina. Hän sairasti vuodesta 2003 virtsarakon syöpää, joka uusiutui ja levisi useasti.

Hän oli kuollessaan 57-vuotias.

Kansanedustaja Saara Hyrkkö kuvasi keskiviikkona Kasvia teräväksi yhteiskunnalliseksi ajattelijaksi, välittäväksi kollegaksi ja väsymättömäksi maailmanparantajaksi.

”Jyrki Kasvi oli valoisa ja viisas ihminen, monelle tärkeä ystävä ja esikuva”, hän kirjoitti.

Ulkoministerin valtiosihteeri, entinen kansanedustaja Johanna Sumuvuori (vihr) puolestaan luonnehti, että Kasvi oli monelle kollegalleen paitsi ainutlaatuinen keskustelukumppani, myös ystävä, johon saattoi aina luottaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat