Kokoomuksen Häkkänen ihmettelee sisäministeri Mikkosen kommentteja: ”Sisäministerin ei tulisi tällä tavalla hyökkäillä oppositiota kohtaan” - Politiikka | HS.fi

Kokoomuksen Häkkänen ihmettelee sisä­ministeri Mikkosen kommentteja: ”Sisä­ministerin ei tulisi tällä tavalla hyökkäillä oppositiota kohtaan”

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) totesi lauantaina julkaistussa haastattelussa pitävänsä opposition rajaturvallisuutta koskenutta välikysymystä kansallisen turvallisuuden näkökulmasta ihmeellisenä.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen puolueen aluevaalikampanjan avauksessa Helsingissä 10. marraskuuta.

20.11. 16:15

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansan­edustaja ja entinen oikeusministeri Antti Häkkänen ihmettelee sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) rajakeskusteluun liittyneitä kommentteja.

Oppositio kokoomus mukaan lukien jätti tiistaina välikysymyksen, jossa vaadittiin lainsäädäntöön hätätilapykälää, jonka nojalla turvapaikka­hakemusten vastaanottaminen voidaan keskeyttää tarvittaessa.

Kysymyksen taustalla on kiristynyt tilanne Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, kun Valko-Venäjä on käyttänyt hyväkseen laittomasti EU:n alueelle pyrkiviä siirtolaisia ohjaamalla heitä EU:n rajoille.

Tuore sisäministeri Mikkonen totesi lauantaina julkaistussa HS:n haastattelussa ihmettelevänsä sitä, kuinka kokoomuskin vaatii hallitusta avaamaan, miten Suomi toimisi hybridihyökkäyksessä. Hänen mukaansa kokoomus tietää tarkkaan, ettei kaikkea voi sanoa.

”Kyllä opposition toiminta vähän ihmetyttää kansallisen turvallisuuden näkökulmasta. Turvallisuus on aina ollut opposition ja hallituspuolueiden yhteinen asia. Nyt sitten etsitään kiistaa ja tehdään turvallisuudella politiikkaa”, Mikkonen kommentoi haastattelussa.

”Osittain hybridivaikuttamisella on jo saavutettu niitä tavoitteita, että halutaan aiheuttaa kotimaassa hämmennystä”, Mikkonen puolestaan totesi ensimmäisessä sisäministerinä pitämässään tiedotus­tilaisuudessa perjantaina.

Lue lisää: Tuore sisäministeri Krista Mikkonen ihmettelee, miksi oppositio tekee politiikkaa kansallisella turvallisuudella

Kokoomuksen Häkkänen ihmettelee tiedotteessaan Mikkosen vihjailua siitä, että oppositio olisi välikysymyksen tekemällä langennut hybridi­vaikuttamiseen.

”Kokoomus, viranomaiset ja tasavallan presidentti ovat esittäneet huolensa Suomen turvallisuuslainsäädännön puutteista. Tuore sisäministeri vastaa tähän sekavilla vihjailuilla ja kieltäytyy aloittamasta lainvalmistelua. Nyt meni pahasti pieleen aloitus uudella ministerillä”, Häkkänen kommentoi asiaa tiedotteessaan.

Häkkäsen mukaan on aivan normaalia poliittista keskustelua pohtia Suomen turvallisuuslaeissa julkisesti tiedossa olevia puutteita.

”Valmiuslain puutteet eivät ole valtionsalaisuuksia. Avoimessa demokratiassa viranomaisten toimivaltuudet ovat julkisesti kaikkien saatavilla."

”Sisäministerin ei tulisi tällä tavalla varsinkaan ensimmäisenä tekonaan hyökkäillä oppositiota kohtaan, vaan rakentaa konsensusta ja vahvistaa Suomen turvallisuutta”, Häkkänen kommentoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat