Pääministeri Marin: ”Koronatilanne on huolestuttava”, hallitus neuvottelee tilanteesta ensi viikon alussa - Politiikka | HS.fi

Pääministeri Marin: ”Koronatilanne on huolestuttava”, hallitus neuvottelee tilanteesta ensi viikon alussa

”On entistä tärkeämpää, että kaikki ihmiset kävisivät ottamassa heille tarjolla olevat rokotteet”, Marin viestittää HS:lle sähköpostitse.

Pääministeri Sanna Marin (sd)

24.11. 12:41

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mielestä koronatilanne on huolestuttava.

Hallitus neuvottelee hänen mukaansa tilanteesta ensi viikon alussa. Hallituksen terveysasioista vastaava sote-ministeriryhmä käy asiaa läpi tällä viikolla.

”On entistä tärkeämpää, että kaikki ihmiset kävisivät ottamassa heille tarjolla olevat rokotteet”, Marin viestittää HS:lle sähköpostitse.

Syksyn optimismi koronan selättämisestä rokotteiden avulla on vaihtunut huomattavasti synkempään kuvaan. Aiemmin syksyllä rajoituksia purettiin nopeasti, kun 80 prosentin rokotuskattavuus alkoi lähestyä.

”Yhteiskunta avautuu. Toivon, että kaikki suomalaiset nyt kokevat, että saavat mennä, tehdä, kokea ja viettää aikaa ystävien ja läheisten seurassa”, Marin sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa syyskuun lopussa.

Nyt 80 prosentin rokotuskattavuus on jo ylitetty, mutta koronaepidemia jatkaa leviämistään. Sekä koronatartuntojen määrä että sairaaloissa olevien koronapotilaiden määrä ovat kasvussa.

Keskiviikon tietojen mukaan sairaalahoidossa on Suomessa 306 koronatautipotilasta. Heistä 42 on tehohoidossa.

Pääkaupunkiseudulla on otettu taas käyttöön laaja maskisuositus myös rokotetuille sekä laaja etätyösuositus. Pääkaupunkiseudun korona­koordinaatio­ryhmä kertoi linjauksesta tiistaina.

”Paluuta normaaliin ei ole näkyvissä”, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok) sanoi.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä vaati hallitukselta ravintolarajoitusten tuntuvaa kiristämistä kiihtyneen koronaepidemian hillitsemiseksi.

Hallitus voi tällä hetkellä päättää lähinnä rajoja ja ravintoloita koskevista rajoitustoimista. HS:n tietojen mukaan hallituksessa on kiista Suomeen tulevilta rokottamattomilta matkustajilta vaadittavasta toisesta koronavirustestistä. Keskusta vastustaa sitä voimakkaasti.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä hallituksen enemmistö haluavat, että rajaturvallisuutta koskevassa laissa vaaditaan Suomeen saapuvilta rokottamattomilta kaksi testiä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat