Akava selvitti: Lähes joka viides on joutunut työssään väkivallan tai sen uhan kohteeksi - Politiikka | HS.fi

Akava selvitti: Lähes joka viides on joutunut työssään väkivallan tai sen uhan kohteeksi

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö vähentäisi häirintää ja väkivaltaa työelämästä tiukentamalla työturvallisuuslakia.

Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto perää työturvallisuuslain tiukennuksia kitkemään häirintää ja väkivaltaa työpaikoilta.

25.11. 0:30 | Päivitetty 24.11. 6:11

Akavalaisista 23 prosenttia on kokenut työssään väkivaltaa tai sen uhkaa ja 36 prosenttia häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua kolmen viime vuoden aikana, käy ilmi tuoreesta Akava Worksin kyselystä.

Yleisempää väkivallan kohteeksi joutuminen on naisilla verrattuna miehiin, alle 45-vuotiailla verrattuna vanhempiin ja kunnissa verrattuna muihin työnantajiin.

”Nämä luvut ovat yllättävän suuret. Iso ongelma on se, että kynnys puuttua väkivaltaan ja häirintään on tosi korkea”, sanoo korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestön Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto.

Vajaa puolet väkivaltaa kokeneista kertoi, ettei työnantaja ollut puuttunut väkivaltaan.

Syyksi 17 prosenttia sanoi sen, että työnantaja ei tiennyt väkivallasta. Vajaa kolmannes kertoi, että väkivaltaan ei ollut puututtu, vaikka siitä tiedettiin.

”Työnantaja oli puuttunut väkivaltaan joka kolmannen sitä kokeneen kohdalla, ja kymmenellä prosentilla väkivalta oli myös vähentynyt tai loppunut kokonaan työnantajan toimenpiteiden jälkeen”, kertoo tutkija Joonas Miettinen.

Häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua kokeneista 39 prosentilla työnantaja oli puuttunut häirintään. Useammalla kuin joka kymmenennellä epäasiallinen kohtelu oli vähentynyt tai loppunut kokonaan työnantajan toimien jälkeen.

Työnantaja ei ollut puuttunut epäasialliseen kohteluun 31 prosentilla häirintää kokeneista, vaikka tiesi asiasta. 19 prosentilla työnantaja ei ollut puuttunut asiaan, koska ei tiennyt asiasta.

Kynnystä kertoa häirinnästä ja puuttua siihen tulisi Akavan mukana madaltaa tiukentamalla työturvallisuuslakia, johon järjestö on jo ehdottanut täsmennystä henkisen kuormituksen ehkäisystä.

”Lainsäädännössä pitää täsmentää työnantajan velvollisuutta ennaltaehkäistä ja ryhtyä toimiin häirinnän ja epäasiallisen kohtelun sekä väkivallan poistamiseksi. Työnantajalla pitää olla velvollisuus varmistaa, että häirintä tai muu epäasiallinen kohtelu myös loppuu”, Murto sanoo.

”Esitämmekin, että työturvallisuuslakiin lisätään työturvallisuusrikkomuksena häirintää ja väkivallan uhkaa koskevien säännösten noudattamisen laiminlyönti”, hän sanoo.

.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat