Kaksi kolmasosaa kuntapäättäjistä korottaisi hoitajien palkkoja lääkkeenä hoitajapulaan - Politiikka | HS.fi

Kaksi kolmasosaa kuntapäättäjistä korottaisi hoitajien palkkoja lääkkeenä hoitajapulaan

Tehyn teettämän kyselyn mukaan poliittiset vaikuttajat pitävät myös työolojen parantamista hyvänä keinona saada lisää hoitajia.

Jämsän sairaala oli vierailijakiellossa koronavirustartuntojen vuoksi lokakuussa.

24.11. 11:49

Ammattijärjestö Tehyn kyselyn mukaan 67 prosenttia päättäjistä pitää sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden palkkojen korottamista parhaana keinona vastata hoitajapulaan. Lähes yhtä suuri osuus piti hyvänä keinona myös työolojen parantamista.

Selvä enemmistö kaikkien puolueiden edustajista suhtautui myönteisesti palkkojen korottamiseen. Myönteisimmin korotuksiin suhtautuivat vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat.

Tiedot ilmenevät Aula Researchin Tehyn toimeksiannosta syyskuussa tekemästä kyselystä.

Vastaajina oli 1 193 poliittista vaikuttajaa, joista valtaosa oli kunnanvaltuutettuja. Kyselyyn vastanneista 30 henkilöä oli sairaanhoitopiirien hallituksista ja valtuustoista.

Kyselyn tarkoituksena oli selvittää muun muassa poliittisten vaikuttajien ja kansalaisten mielipiteitä koronaviruspandemian aiheuttamasta hoitovelasta.

Vain vajaa kolmannes vastanneista poliittista vaikuttajista oli sitä mieltä, että Suomessa on riittävästi työvoimaa koronaviruspandemian aiheuttaman hoitovelan purkamiseen.

Hoitovelan suhteen poliittisia vaikuttajia huoletti eniten terveydenhuollon ammattilaisten jaksaminen, sairauksien diagnosoinnin viivästyminen sekä henkilökohtaisen hoitoon pääsyn ja hoidon aloituksen viivästyminen.

Noin kaksi kolmasosaa vastanneista katsoi, että pandemiasta aiheutunutta kuormitusta tulisi kompensoida koulutetulle henkilökunnalle taloudellisesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat