Hallitus päätti: Ilman koronapassia ravintoloiden on lopetettava alkoholin tarjoilu jo kello 17 epidemian leviämisalueilla - Politiikka | HS.fi

Hallitus päätti: Ilman koronapassia ravintoloiden on lopetettava alkoholin tarjoilu jo kello 17 epidemian leviämis­alueilla

Aukioloaikojen tiukennus astuu voimaan sunnuntaina.

Jono ravintolaan Helsingissä lokakuussa 2021.

26.11. 9:29 | Päivitetty 26.11. 11:26

Niiden ravintoloiden, jotka eivät vaadi asiakkailtaan koronapassia, on jatkossa lopetettava alkoholin anniskelu jo kello 17 koronaepidemian leviämisalueilla. Kokonaan niiden on suljettava ovensa kello 18 ja ne voivat avautua aamuviideltä. Asiasta päätti hallitus perjantain istunnossaan.

Syynä on koronatilanteen huonontuminen. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoi torstaina, että rajoitukset ovat välttämättömiä epidemian hillitsemiseksi.

Myös ravintoloiden istumapaikkoja rajoitetaan leviämisalueilla, jos koronapassi ei ole käytössä.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa voi täyttää vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa voi täyttää 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Sisätiloissa kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikka pöydän ääressä.

Ravintolat voivat vapautua rajoituksista täysin, jos ne vaativat asiakkailtaan koronapassia.

Aukioloaikojen tiukennus astuu voimaan sunnuntaina.

Se ei koske pikaruokapaikkoja, kahviloita ja muita ravintoloita, jotka eivät tarjoa alkoholia. Ne voivat olla auki kello 5–1 ilman koronapassiakin.

Aukioloaikojen tiukennusta esitti hallitukselle sen sote-ministeriryhmä torstaina.

Rajoitukset koskevat Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat