Ministeriö suosittaa: Näitä tilaisuuksia pitää leviämisalueilla rajoittaa, jos käytössä ei ole koronapassia - Politiikka | HS.fi

Ministeriö suosittaa: Näitä tilaisuuksia pitää leviämis­alueilla rajoittaa, jos käytössä ei ole korona­passia

Ministeriö suosittaa muun muassa aikuisten ryhmäliikunnan rajoittamista sisätiloissa. Aluehallintovirastot julkistivat torstaina kolmeen maakuntaan uusia tapahtumarajoituksia.

STM on suositellut rajoittamaan muun muassa aikuisten joukkueurheilua, ryhmäliikuntaa ja kontaktilajeja sisätiloissa.

2.12.2021 10:54 | Päivitetty 2.12.2021 21:42

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) suosittelee korona­epidemian pahimmilla alueilla erilaisia tapahtumia koskevien rajoitusten kiristämistä.

Ministeriön mukaan muun muassa kuorolaulua, joukkueurheilua ja hengellisiä tapahtumia pitäisi rajoittaa tiukemmin, jos niissä ei ole käytössä koronapassia.

Lopulliset päätökset tekevät aluehallintovirastot itsenäisesti. Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen ja Pohjois-Pohjanmaalle asetettiin torstaina uusia tapahtumarajoituksia.

STM suosittelee seuraavien tapahtumien rajoittamista

  • Messut, jos ei voida taata erityisjärjestelyjä kontaktien välttämiseksi.

  • Kuorolaulu, johon osallistuu tai tiloja käyttää yli kymmenen ihmistä.

  • Rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät konsertit, joissa ei ole määritelty istumapaikkoja.

  • Aikuisten joukkueurheilu, ryhmäliikunta ja kontaktilajit sisätiloissa.

  • Hengelliset kokoontumiset sisätiloissa.

  • Rajatuissa katsomoissa ulkona seurattavat urheilutilaisuudet, joissa ei ole määritelty istumapaikkoja.

  • Yöpymistä edellyttävät leirit ja kurssit sisätiloissa.

Yllä mainitut kokoontumiset ja tilaisuudet ovat THL:n riskiarvion mukaan kohtalaisen riskin tilanteita. Jo aiemmin on suositeltu rajoitettavaksi korkean riskin tilanteita.

Rajoituksia suositellaan otettavaksi käyttöön koronaepidemian leviämisalueilla. Tällä hetkellä niihin lukeutuu 14 sairaanhoitopiiriä sekä Ahvenanmaan maakunta ja Rovaniemen kaupunki.

Rajoituksista voi vapautua koronapassia käyttämällä eli käytännössä osallistua voisivat rokotetut, koronataudin sairastaneet tai vastikään testatut.

Etelä-Suomen ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastot ilmoittivat torstaina uusista kokoontumisten ja tilaisuuksien rajoituksista kolmessa maakunnassa. Uudet rajoitukset eivät kuitenkaan perustu tilaisuuksien luonteeseen, vaan niiden yleisömäärään.

Uudellamaalla kielletään sisätiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Kanta-Hämeessä puolestaan kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 ihmistä. Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajoitukset ovat voimassa lauantaista joulukuun loppuun asti.

Pohjois-Suomen avi kertoi niin ikään torstaina kieltävänsä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Rajoitus on voimassa perjantaista alkaen joulukuun loppuun.

Kaikista muista paitsi yleisiä kokouksia koskevista rajoituksista voi vapautua edellyttämällä osallistujilta koronapassia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat